U tvitu u utorak, Tviter je objavio da dodaje podršku za automatske titlove (Captions) za video snimke. Funkcija će biti dostupna na Androidu, iOS-u i na vebu. Na Android-u i iOS-u titlovi će biti podrazumevano uključeni na video snimcima sa isključenim zvukom. U međuvremenu, na vebu ćete videti novo dugme "CC" u video plejeru koje će vam omogućiti da brzo uključite/isključite titlove.

Automatski titlovi će biti dostupni na preko 30 jezika, uključujući engleski, kineski, hindi, španski, japanski i još mnoge druge. Natpisi će se pojaviti na originalnom jeziku na kojem je video postavljen. Još uvek ne postoji opcija za prevod naslova. Štaviše, automatski titlovi će raditi samo na novootpremljenim video snimcima. To znači da stariji video snimci neće imati koristi od nove funkcije.

Glasovni tvitovi su bili prvi proizvod koji je dobio podršku za automatske titlove. Zatim, ranije ove godine, Tviter je dodao titlove uživo na "Twitter Spaces", konkurenta kompanije "Clubhouse".

Tviter je u poslednje vreme testirao mnogo stvari na svojoj platformi, uključujući dugme za odbacivanje tvitova, novu karticu Explore sa fidom za pomeranje gore - dole u TikTok stilu, mogućnost otpremanja dužih video zapisa i još mnogo toga, javlja XDA-Developers.

Kompanija takođe testira novi format oglasa koji postavlja oglase između odgovora na tvit-u. Tviter je takođe nedavno osnovao namenski tim za kriptovalute u pokušaju da istražuje kriptovalute, Blockchains  i druge decentralizovane tehnologije u nastajanju.

(Benchamrk)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".