Nova opcija nalazi se u probnoj fazi i ima vrlo razvijene karakteristike, a to bi mogao biti početak mnogo većeg projekta koji bi mogao da utiče na njegove konkurente. TikTok Live Studio omogućava korisnicima da emituju uživo PC igrice i aplikacije sa mobilnih uređaja i kamera. 

Kompanija ga trenutno testira na uzorku od malo malo korisnika na nekim zapadnim tržištima. Sajt The Verge je izvestio da TikTok radi na aplikaciji "Lajv Studio" za računare koja bi mogla da preuzme funkciju Twitch-a . Međutim, nova usluga još uvek nije na široko dostupna i opremljena funkcijama.

Ako kompanija objavi softver na globalnom nivou, to bi moglo da označi početak nove ere za TikTok, gde kratki video snimci na mobilnim uređajima neće biti njihov jedini fokus. Industrija igara je u procvatu, a TikTok je već poznato ime u polju video strimovanja. Ovo bi kompaniji moglo dati značajnu prednost u rivalstvu sa etabliranijim platformama, kao što je Tvitch.

 

Kao što otkrivaju Buseijevi snimci ekrana na Tviteru, aplikacija podržava i portretne i pejzažne scene. Pored toga, trenutni emodži su ograničeni na stare opcije. Korisnici trenutno mogu da strimuju sa računarskog programa, mobilnog uređaja ili kamere. TikTok bi potencijalno mogao da doda još funkcija u budućnosti, ako odluči da dalje raste i omogući ovu platformu svim korisnicima.

TikTok još uvek nije predstavio sve mogućnosti TikTok Live Studio platforme niti se o njima sada nešto može saznati, ali verujemo da će korisnici koji imaju veliki broj pratilaca i inače se bave video streaming-om rado koristiti ovaj kanal da direktno dođu do velikog broja pratilaca na još jednoj popularnoj društvenoj mreži.

Iako ovo nužno ne mora da bude pretnja Twitch mreži, jasno je da će TikTok, ako sve bude kako treba, uspeti da otrgne jedan broj korisnika sa nje.

(The Verge)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".