Kada je preminuo, počele su da se pišu brojne knjige i priče o pevaču. Mnogo toga je ostavio za života. Sada je na svetlost dana isplivala jedna Tomina neobjavljena pesma.

U porodičnom arhivu LJubice i Spase Berak sačuvan je i jedan Tomin snimak iz 1973. godine, nastao u stanu porodice Berak. Pesma nosi naziv "Tužna žena", a nju će snimiti Subhija Šehović.

Foto: ATA images

 

U tom periodu, pevač je spremao novu pesmu za ploču LJubice Berak. Raspevavao je zajedno s tadašnjim muzičkim producentom i klarinetistom Spasom Berakom, LJubičinim suprugom. A u znak zahvalnosti za profesionalnu saradnju na ploči "Prokleta nedelja" za koju je Berak pisao aranžmane. Na probnom snimku, koji se pojavio, LJubica je pevala sa Tomom uz pratnju na gitari koju je svirao Berak. Sve se dogodilo u njihovoj kući. 

Na taj način su ponovo oživela sećanja, na sve što se tada u domu porodice Berak, koji je tada poneo naziv muzička železnica. 

Posle nekoliko godina, Toma je upoznao Subhiju Šehović. Ostao je očaran njenom lepotom stasa i glasa, pa joj je rekao da ima za nju pesmu. Odveo je u Beograd, te su sa orkestrom "Bis" u studiju Ace Radojičića u Košutnjaku snimili numere "Tužna žena" i "Posle lutanja".

(Najportal)

BONUS VIDEO: