Hrvatski pevač Marko Purišić, sa umetničkim imenom "Baby Lasagna", predstavljaće Hrvatsku na takmičenju za Pesmu Evrovizije 2024 koje se održava u Malmeu u Švedskoj, od 7. do 11. maja.

U veliko finale "Dore" ušlo je 16 izvođača, takmičili su se i prošlogodišnji predstavnici "Let 3" zajedno sa Severinom, a pobedu je dominantno odneo "Baby Lasagna", sa 247 bodova. On je nastupio sa pesmom "Rim Tim Tagi Dim".

Prošlogodišnji predstavnici Hrvatske na "Evrosongu" su i ove godine napravili šou, a u ulozi "babaroge" je bila Severina Vučković, ali im je pobeda ove godine ipak izmakla. 

Pogledajte i sami kako je izgledao nastup grupe "Let 3" na "Dori 2024":

Pesma za Evroviziju 2024

Izbor za srpskog predstavnika na predstojećoj "Evroviziji 2024" počinje sutra. U oba polufinala (27. i 29. februara) predstavlja se po 14 kompozicija, a najboljih osam iz svakog polufinala boriće se 2. marta u velikom finalu za pobedu.

Foto: ATA images

 

 

Najbolja pesma po glasovima publike i stručnog žirija predstavljaće Srbiju na Pesmi Evrovizije u Malmeu. Voditeljski par čine Dragana Kosjerina i Slaven Došlo, dok će se iz bekstejdža javljati Kristina Radenković i Stefan Popović.

Evrovizija 2024

Pesma Evrovizije 2024. biće 68. izbor za Pesmu Evrovizije. U organizaciji Evropske radiodifuzne unije (ERU) i domaćina Sveriges Television (SVT), takmičenje će se održati u Malme areni, u gradu Malmeu, u Švedskoj, zahvaljujući pobedi Loren na Pesmi Evrovizije 2023. u Liverpulu sa pesmom Tattoo. Ovo će biti sedmi put da se takmičenje održava u Švedskoj, odnosno treći put da se takmičenje održava u Malmeu nakon 1992. i 2013.

Foto: Profimedia

 

 

Takmičenje će se sastojati iz dva polufinala koja će se održati 7. i 9. maja i velikog finala koje će se održati 11. maja 2024, a voditelji će biti Malin Okerman i Petra Mede, koja je vodila takmičenje 2013. i 2016.

Na takmičenju će učestvovati 37 zemalja. Luksemburg će se vratiti na takmičenje po prvi put posle 1993. godine, dok se Rumunija povukla sa takmičenja.

BONUS VIDEO: