NJena udaja za Željka Ražnatovića Arkana bila je jedan od medijski najpraćenijih događaja na estradnoj sceni, a veliku pažnju izazvala je i prva prinova u porodici. Naslednik Veljko Ražnatović rodio se 10. decembra 1996. godine, a Ceca je za list "Sabor" o porođaju i bebi govorila u januaru naredne godine. Ceca je govorila o tome kako podnosi prve dane kao novopečena majka i kakav je Veljko kao beba, i Željko kao otac, a zanimljivo je da je izjavila i da bi volela da se njen sin bavi sportom. Kao da je predvidela da će Veljko postati bokser... Tekst prenosimo u celosti:

"Ne znamo da li je 10. decembra prošle godine vest o rođenju malog Veljka putem Interneta obišla svet, ali sasvim je sigurno da je već istog dana celokupna domaća javnost znala za ovo novorođenče, sin popularnih roditelja - Cece i Željka Ražnatovića, ima tri kilograma i 850 grama, da je dugo 52 centimetra, da je na svet došlo "carski", odnosno putem reza, da je pevačica odlično pregrmela porođaj...

Cecini najverniji obožavatelji su, kao da je reč o njihovom najrođenijem, tražili muštuluk od komšija i prijatelja i pritom bili presrećni što im mogu bez greške izdeklamovati mere "king-sajz" bebe... Vest je, najčešće, bila propraćena rečima: "Mašala! Baš velika beba." Eeee... Kolika bi tek bila da, na insistiranje roditelja i dr Milenka Proročića, nije poranila petnaestak dana. Ne bi joj ginula Ginisova knjiga rekorda.

Foto: Arhiva TV Novosti

 

Roditelji k'o roditelji, prezadovoljni i ovim merama, rešili su da sa drugima podele svoju radost. Nije prošlo ni mesec dana od srećnog događaja, a već smo bili u prilici da čuvenu bebu vidimo u jednoj TV emisiji kako - udobno zavaljena u majčinom naručju i odevena u najmanji smoking verovatno ikada sašiven - "pajki" pred kamerama, nesvesna da su u nju uprte oči miliona Jugoslovena. Od Veljka odevenog u svečano ruho samo što se nije očekivalo da progovori. Umesto toga, nesvesno želeći da nas opomene da izgled vara i da je on, ipak, samo beba kao i svaka druga, zaplakao je, što je bio pouzdan znak da se vreme predviđeno za njegovo kupanje "opasno" približilo. Veljkovim preranim napuštanjem studija bili smo u prilici da konačno pažljivo osmotrimo majku, koja je, podsećamo, samo mesec dana posle porođaja hrabro kročila pred kamere u uskoj, beloj haljini. Odmeravali smo njen stas i pokušavali da odgonetnemo kako je uspela da za tako kratko vreme steše liniju. Da li se podvrgla nekoj rigoroznoj dijeti? Kakve li to čudotvorne vežbe svakodnevno radi? Hoće li nam uskoro, poput DŽejn Fonde ili Sindi Kraford, na video kasetama, otkriti o čemu se zapravo radi!

S obzirom na to da četrdeset dana (kiliko je nepisanim pravlom beba "zaštićena" od direktnog kontakta sa svima koji jedva čekaju da dođu u dom Ražnatovića ne bi li čestitali roditeljima na prinovi i videli novorođenče) još nije prošlo, Ceca nam misteriju otkriva telefonom:

Foto: Arhiva TV Novosti

 

- Tokom trudnoće se uopšte nisam ugojila. U stvari, sve kilograme koje sam nabacila mogu  pripisati na Veljkov račun tako da sam se, odmah posle porođaja, vratila na staru kilažu.

Izgleda da smo pogrešno pretpostavili da su Cecinoj, u rekordnom roku povraćenoj kondiciji, pomogla i česta "noćna dežurstva" kraj sinovljeve kolevke. Jer, veli pevačica, Veljko je sasvim normalna, dobra beba koja se budi na svaka tri i po sata. Kada je gladna i ili mokra, dakle opravdano.

- Od prvog dana smo neprestano zajendo i ne mogu se požaliti da me uloga majke iscrpljuje. Još u bolnici sam shvatila da materinstvo nije bauk. Možda i stoga što imam veliku pomoć od moje majke Mire, sestre Lidije i Željka.

Tu su i kolege i prijatelji Ražnatovića i Veličkovića koji, za sada pomažu samo savetima. Ali, i bez toga, Ceca veli da ume da okupa Veljka, da ga povije... Jer, sa sestrom Lidijom je već ranije čuvala mlađu braću i sa njima sticala dragocena iskustva. Šta tek reći za Željka koji je osmostruki otac. U obigravanju oko dece mu, izgleda, nema premca. Ume baš sve da uradi.

Foto: A. Stanković

 

- Veljko je željeno dete, unuče, sestrić i nije čudo što oko njega vlada velika otimačina. Nikako da se dogovorimo ko će ga okupati, ko mu promeniti pelene... Uglavnom mu se obraćamo po imenu, ali mu, razumese, i tepamo. Kako i ne bi kada je izuzetno veselo dete. Čak se i smeje, nesvesno naravno, kada je sit ili suv. Tada je presladak, jer mu se pojave jamice na obrazima.

Za Veljkov osmeh se nadmeću svi, a konkurenicija je, kao što rekosmo, velika. Ipak, za nijansu u tome prednjači Ceca koja ima najviše šansi da ga razmazi.

- Šta ću kada volim decu?! Ja sam najslabija prema njemu. Ugađam mu i popušta, mada je to prejaka reč. Još je on mali za popuštanje. Znam da se majčinska ljubav postepeno razvija, da je iz dana u dan sve veća. Ali, još u bolnici, kada sam ga prvi put videla, znala sam da je to nešto što je samo moje. Ta ljubav se ni sa čim de može porediti.

Cecini Željkovi prijatelji još nisu imali priliku da se uživo uvere u šarm i neodoljivost ove, trenutno najpopularnije jugoslovenske bebe. Ali, iz opravdanih razloga, zbog opasnosti od virusa, čemu su naročito podložna novorođenčad. No, već za koji dan će Ražnatovići organizovati slavlje u čast Veljkovog rođenja i njihov dom će širom biti otvoren za sve koji budu nameravali da dođu na babine. Svojevrstan mini-rođendan, 10. januara, Veljko je proslavio "radno". Bio je na prvoj kontroli.

Foto: D. Milovanović

 

- Porastao je pet santimetara i dobio kilogram i šest grama. NJegov napredak smo ovekovečili foto-aparatom. Naime, slikali smo ga pored torte, napravljene simbolično, u obliku tigrića, a koju smo dobili u emisiji kod Minimaksa. Kolika je torta, toliki je i on - ponosna je majka.

Ceca za sada, iz razumljivih razloga, od svog sina ne očekuje velika dela. Ne zamišlja ga, već, kako drži mikrofon ili se bavi politikom.  Za to je prerano. Ali, ističe da će je usrećiti ako Veljko bude imao veliko srce, bude normalno i zdravo dete.

- Volela bih da bude hrabar, jak... Da, u svakom smislu, bude muškarac, I, da se jednog dana bavi sportom.

Jedno je sigurno: Veljko je već sada beba sa najviše "društvenih obaveza"...

* Nportal.rs zbog vas daje novi život tekstovima iz bogate novinske arhive "Novosti", a ovaj članak je izašao u "Saboru", 20. januara 1997. *

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".