Њена удаја за Жељка Ражнатовића Аркана била је један од медијски најпраћенијих догађаја на естрадној сцени, а велику пажњу изазвала је и прва принова у породици. Наследник Вељко Ражнатовић родио се 10. децембра 1996. године, а Цеца је за лист "Сабор" о порођају и беби говорила у јануару наредне године. Цеца је говорила о томе како подноси прве дане као новопечена мајка и какав је Вељко као беба, и Жељко као отац, а занимљиво је да је изјавила и да би волела да се њен син бави спортом. Као да је предвидела да ће Вељко постати боксер... Текст преносимо у целости:

"Не знамо да ли је 10. децембра прошле године вест о рођењу малог Вељка путем Интернета обишла свет, али сасвим је сигурно да је већ истог дана целокупна домаћа јавност знала за ово новорођенче, син популарних родитеља - Цеце и Жељка Ражнатовића, има три килограма и 850 грама, да је дуго 52 центиметра, да је на свет дошло "царски", односно путем реза, да је певачица одлично прегрмела порођај...

Цецини највернији обожаватељи су, као да је реч о њиховом најрођенијем, тражили муштулук од комшија и пријатеља и притом били пресрећни што им могу без грешке издекламовати мере "кинг-сајз" бебе... Вест је, најчешће, била пропраћена речима: "Машала! Баш велика беба." Ееее... Колика би тек била да, на инсистирање родитеља и др Миленка Пророчића, није поранила петнаестак дана. Не би јој гинула Гинисова књига рекорда.

Фото: Архива ТВ Новости

 

Родитељи к'о родитељи, презадовољни и овим мерама, решили су да са другима поделе своју радост. Није прошло ни месец дана од срећног догађаја, а већ смо били у прилици да чувену бебу видимо у једној ТВ емисији како - удобно заваљена у мајчином наручју и одевена у најмањи смокинг вероватно икада сашивен - "пајки" пред камерама, несвесна да су у њу упрте очи милиона Југословена. Од Вељка одевеног у свечано рухо само што се није очекивало да проговори. Уместо тога, несвесно желећи да нас опомене да изглед вара и да је он, ипак, само беба као и свака друга, заплакао је, што је био поуздан знак да се време предвиђено за његово купање "опасно" приближило. Вељковим прераним напуштањем студија били смо у прилици да коначно пажљиво осмотримо мајку, која је, подсећамо, само месец дана после порођаја храбро крочила пред камере у уској, белој хаљини. Одмеравали смо њен стас и покушавали да одгонетнемо како је успела да за тако кратко време стеше линију. Да ли се подвргла некој ригорозној дијети? Какве ли то чудотворне вежбе свакодневно ради? Хоће ли нам ускоро, попут Џејн Фонде или Синди Крафорд, на видео касетама, открити о чему се заправо ради!

С обзиром на то да четрдесет дана (килико је неписаним правлом беба "заштићена" од директног контакта са свима који једва чекају да дођу у дом Ражнатовића не би ли честитали родитељима на принови и видели новорођенче) још није прошло, Цеца нам мистерију открива телефоном:

Фото: Архива ТВ Новости

 

- Током трудноће се уопште нисам угојила. У ствари, све килограме које сам набацила могу  приписати на Вељков рачун тако да сам се, одмах после порођаја, вратила на стару килажу.

Изгледа да смо погрешно претпоставили да су Цециној, у рекордном року повраћеној кондицији, помогла и честа "ноћна дежурства" крај синовљеве колевке. Јер, вели певачица, Вељко је сасвим нормална, добра беба која се буди на свака три и по сата. Када је гладна и или мокра, дакле оправдано.

- Од првог дана смо непрестано зајендо и не могу се пожалити да ме улога мајке исцрпљује. Још у болници сам схватила да материнство није баук. Можда и стога што имам велику помоћ од моје мајке Мире, сестре Лидије и Жељка.

Ту су и колеге и пријатељи Ражнатовића и Величковића који, за сада помажу само саветима. Али, и без тога, Цеца вели да уме да окупа Вељка, да га повије... Јер, са сестром Лидијом је већ раније чувала млађу браћу и са њима стицала драгоцена искуства. Шта тек рећи за Жељка који је осмоструки отац. У обигравању око деце му, изгледа, нема премца. Уме баш све да уради.

Фото: А. Станковић

 

- Вељко је жељено дете, унуче, сестрић и није чудо што око њега влада велика отимачина. Никако да се договоримо ко ће га окупати, ко му променити пелене... Углавном му се обраћамо по имену, али му, разумесе, и тепамо. Како и не би када је изузетно весело дете. Чак се и смеје, несвесно наравно, када је сит или сув. Тада је пресладак, јер му се појаве јамице на образима.

За Вељков осмех се надмећу сви, а конкурениција је, као што рекосмо, велика. Ипак, за нијансу у томе предњачи Цеца која има највише шанси да га размази.

- Шта ћу када волим децу?! Ја сам најслабија према њему. Угађам му и попушта, мада је то прејака реч. Још је он мали за попуштање. Знам да се мајчинска љубав постепено развија, да је из дана у дан све већа. Али, још у болници, када сам га први пут видела, знала сам да је то нешто што је само моје. Та љубав се ни са чим де може поредити.

Цецини Жељкови пријатељи још нису имали прилику да се уживо увере у шарм и неодољивост ове, тренутно најпопуларније југословенске бебе. Али, из оправданих разлога, због опасности од вируса, чему су нарочито подложна новорођенчад. Но, већ за који дан ће Ражнатовићи организовати славље у част Вељковог рођења и њихов дом ће широм бити отворен за све који буду намеравали да дођу на бабине. Својеврстан мини-рођендан, 10. јануара, Вељко је прославио "радно". Био је на првој контроли.

Фото: Д. Миловановић

 

- Порастао је пет сантиметара и добио килограм и шест грама. Његов напредак смо овековечили фото-апаратом. Наиме, сликали смо га поред торте, направљене симболично, у облику тигрића, а коју смо добили у емисији код Минимакса. Колика је торта, толики је и он - поносна је мајка.

Цеца за сада, из разумљивих разлога, од свог сина не очекује велика дела. Не замишља га, већ, како држи микрофон или се бави политиком.  За то је прерано. Али, истиче да ће је усрећити ако Вељко буде имао велико срце, буде нормално и здраво дете.

- Волела бих да буде храбар, јак... Да, у сваком смислу, буде мушкарац, И, да се једног дана бави спортом.

Једно је сигурно: Вељко је већ сада беба са највише "друштвених обавеза"...

* Nportal.rs zbog vas daje novi život tekstovima iz bogate novinske arhive "Novosti", a ovaj članak je izašao u "Saboru", 20. januara 1997. *

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".