U aprilskom izdanju "Sabora" iz 1997. godine, Sanja se prisetila svoje prve tezge ali i početka kada je, kako kaže, samo "pevušila".

Foto: Sabor

 

- Počela sam da pevušim kao dete. Moj tata je imao orkestar na Kosovu i ponekad me je vodio na svirke sa sobom. Tata i njegovi drugari su svirali, a ja sam ih zadivljeno slušala. Dešavalo se da se toliko osmelim da i sama zapevam. Međutim tata mi je stalno izbijao iz glave ideju da bih jednog dana mogla da postanem pevačica i da pevanje bude moj životni poziv.

Pevačica je imala potpunu podršku od strane majke, pa je ona i ohrabrila da ode na svoj prvi nastup.

Foto: Sabor

 

- Kada sam imala sedamnaest godina preselili smo se u Matarušku Banju. I tu se brzo pročulo da lepo pevam. Jednog dana, harmonikaš iz okoline Pera Jakić, pozva me da krenem sa njim na jedan ispraćaj i da mu pomognem da zabavi goste.Bila sam oduševljena. Konačno ću otići na prvu pravu tezgu - izjavila je tada pevačica.

Otac je prvo negodovao ali je ipak krenuo sa Natašom. Bila je oduševljena, ali i uplašena.

- Atmosfera na ispraćaju me je malo iznenadila. Razlikovala se od one na kosovskim veseljima. Pevale su se stare, izvorne pesme.Nisam znala nijednu od poručenih pesama. Skupih hrabrosti i zapevah tada veliki hit Dragane Mirković "Mamina i tatina". Nisam imala tremu ali sam se plašila svog neznanja. Publika me je burno pozdravljala.

Foto: Jutjub printskrin/ Natasa Djordjevic

 

Pevačica je bila u čudu koliko zapravo novca može da se zaradi, pa je sutradan odmah otišla da kupi sebi sve što joj je u tom trenutku bilo potrebno.

- Koliko sam zaradila para, ne sećam se. Samo znam da sam sutradan otišla u šoping u Kraljevo i da sam imala toliko novca da sam sebi mogla da kupim sve što sam poželela. Obradovala sam sebe gomilom krpica, šminke, kojekakvih sitnica i naravno, cipelama jer njih mi nikad nije dosta. 

* Nportal.rs zbog vas daje novi život tekstovima iz bogate novinske arhive "Novosti", a ovaj članak je izašao u "Saboru", 14. aprila 1997. *

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".