Vahidin Prelić istakao se ulogom inspektora Pape u popularnoj seriji "Južni vetar", a gledaoci su imali priliku da ga gledaju i u seriji "Kalkanski krugovi" u ulozi korumpiranog policajca Baste.

Glumca i zvezda Narodnog pozorišta iz Užica svojim objavama na društvenoj mreži Instagram oduševljava veliki broj pratilaca, a njegov talenat mu je obezbedio angažman i preko granica naše zemlje.

Vahidin je rođen u Sjenici. Tu je završio osnovnu školu, a svojevremeno je govorio kako je još od malih nogu znao da će biti glumac. 

 

 

- Moj pokojni učitelj nam je zadao temu "Šta ću biti kada porastem". Napisao sam da ću biti glumac. Gomila dece je o tome sanjala, ali ja sam baš to iskreno želeo i hteo. Ipak, zbog nekih drugih okolnosti upisao sam ekonomiju u Prištini. Na tom fakultetu sam bio dve godine, a onda sam napustio, i 1995. godine upisao Akademiju. Ekonomiju nikad nisam završio i ne bih je nikad ni završio, jer me nije interesovala. Film me je uvek interesovao, televizija manje, mada je televizija sve više u ekspanziji. Postala je jača od filmskog platna. Pozorište sam zavoleo nekako usput. Pozorište mi je bilo interesantno, jer ima puno toga što može, a ne može neki drugi mediji, pa čak ni književnost. Pozorište ima neki svoj jezik i nadam se da će ga to održati. Ima direktan kontakt sa publikom. Ova globalizacija, globalni trendovi i u filmu i u pozorištu, kao i neki novi žanr pokušavaju da sebe nametnu, da budu "in". Ali, to se vremenom iskristališe – rekao je Vahidin svojevremeno za jedan domaći nedeljnik.

Užički glumac je igrao i u mnogim filmovima i serijama, kako u zemlji, tako i u inostranstvu. Talenat je pokazao i u ostvarenju "My daughter is missing" (Moja ćerka je nestala). Inače, za ulogu Stefana, u ovom prvom stranom filmu, imao je 50 kastinga.

 

 

U domaćim serijama Vahidina smo videli u "Urgentnom centru" i u "Ubice mog oca". 

Prelića  možemo videti i u američkom filmu "Mač osvete", kao i u italijanskoj produkciji "L’angelo di Sarajevo", u kome je reditelj bio scenarista filma "Mediterano", koji je dobio Oskara. Igrao je i u italijanskoj seriji "Strah od ljubavi", koja se malo emitovala kod nas, a u kojoj je glumilo dosta naših glumaca.

Vahidin je u braku sa glumicom Andrijanom Simović sa kojom ima dvoje dece.

(Srbija Danas)

BONUS VIDEO: