Вахидин Прелић истакао се улогом инспектора Папе у популарној серији "Јужни ветар", а гледаоци су имали прилику да га гледају и у серији "Калкански кругови" у улози корумпираног полицајца Басте.

Глумца и звезда Народног позоришта из Ужица својим објавама на друштвеној мрежи Инстаграм одушевљава велики број пратилаца, а његов таленат му је обезбедио ангажман и преко граница наше земље.

Вахидин је рођен у Сјеници. Ту је завршио основну школу, а својевремено је говорио како је још од малих ногу знао да ће бити глумац. 

 

 

- Мој покојни учитељ нам је задао тему "Шта ћу бити када порастем". Написао сам да ћу бити глумац. Гомила деце је о томе сањала, али ја сам баш то искрено желео и хтео. Ипак, због неких других околности уписао сам економију у Приштини. На том факултету сам био две године, а онда сам напустио, и 1995. године уписао Академију. Економију никад нисам завршио и не бих је никад ни завршио, јер ме није интересовала. Филм ме је увек интересовао, телевизија мање, мада је телевизија све више у експанзији. Постала је јача од филмског платна. Позориште сам заволео некако успут. Позориште ми је било интересантно, јер има пуно тога што може, а не може неки други медији, па чак ни књижевност. Позориште има неки свој језик и надам се да ће га то одржати. Има директан контакт са публиком. Ова глобализација, глобални трендови и у филму и у позоришту, као и неки нови жанр покушавају да себе наметну, да буду "ин". Али, то се временом искристалише – рекао је Вахидин својевремено за један домаћи недељник.

Ужички глумац је играо и у многим филмовима и серијама, како у земљи, тако и у иностранству. Таленат је показао и у остварењу "Мy даугхтер ис миссинг" (Моја ћерка је нестала). Иначе, за улогу Стефана, у овом првом страном филму, имао је 50 кастинга.

 

 

У домаћим серијама Вахидина смо видели у "Ургентном центру" и у "Убице мог оца". 

Прелића  можемо видети и у америчком филму "Мач освете", као и у италијанској продукцији "Л’ангело ди Сарајево", у коме је редитељ био сценариста филма "Медитерано", који је добио Оскара. Играо је и у италијанској серији "Страх од љубави", која се мало емитовала код нас, а у којој је глумило доста наших глумаца.

Вахидин је у браку са глумицом Андријаном Симовић са којом има двоје деце.

(Србија Данас)

БОНУС ВИДЕО: