On je 2011. godine uhapšen u Brazilu, a izručen je Srbiji 2018. godine, uz ogromne mere obezbeđenja. Kaznu služi u Zabeli.

- Nešić je bio ključni čovek i veza između tamošnjih narko-kartela, od kojih je kupovao kokain, i njime snabdevao sve srpske i crnogorske klanove. Među kupcima droge bio je i klan Darka Šarića - rekao je tada naš izvor iz policije.

Po hijerarhijskoj lestvici, Nešić je bio iznad Darka Šarića

- U Brazil je stigao 2001. i ubrzo uspeo da učvrsti svoje pozicije u kriminalnim krugovima te države. Posle hapšenja, Nešiću i njegovoj grupi blokirano je raspolaganje nad 131 objektom, 15 luksuznih vozila i tri broda, a kod njih je, osim droge, nađeno i 800.000 evra u kešu - navodi izvor.

Nešiću su 2011. lisice na ruke stavljene u brazilskom gradu Bauru, a lokalni mediji su tada izvestili da je on jedan od najvećih narko-bosova, kao i da je živeo u ogromnoj kući okruženoj gvozdenom ogradom kroz koju je puštena struja. NJegovo imanje, kako su naveli, bilo je okruženo kamerama, ali on nije pružao otpor prilikom hapšenja.

Prema saznanjima tamošnje policije, Nešić je u Brazilu distribuirao drogu nabavljenu u Boliviji. Ona je transportovana prekookeanskim brodovima do evropskih luka, a saradnici u ovom poslu su mu navodno bili kriminalci iz Srbije. Tužilaštvo u Sao Paulu teretilo je Nešića i njegove saradnike posle hapšenja za šverc 620 kilograma kokaina.

Foto: Printskrin

 

- Nešić je iz Srbije pobegao 2001. i od tada je za njim raspisana poternica. Uhapšen je u velikoj policijskoj akciji „Niva“ u Brazilu i naša država je odmah zatražila njegovo izručenje i dostavila svu neophodnu dokumentaciju. Međutim, sud u Brazilu je 2013. odbio izručenje, ali ovog puta je prihvaćen zahtev za ekstradiciju - objasnio je tada izvor medijima.

Nešić je u najvećoj tajnosti i uz jake mere obezbeđenjaprebačen u požarevačku Zabelu, gde bi trebalo da odsluži osam godina zatvora, na koliko ga je 2002. u odsustvu osudio pirotski sud zbog šverca 24,5 kilograma heroina iz Bugarske.

Nešić je bio jedan od najmoćnijih mafijaša Južne Amerike, u Brazilu je držao dva fudbalska kluba, od kojih je jedan bio prvoligaš. On je u Brazilu živeo pod lažnim identitetom, sa dokumentima na srpsko ime Ilija.

Podovi kuće napravljeni su od porcelana, a celi drugi sprat imao je staklene zidove kroz koje se video samo luksuzni nameštaj, ali ne i stanari.

BONUS VIDEO: AKCIJA ARMAGEDON, UHAPŠENI PEDOFILI: Mamili decu preko Fejsbuka i Instagrama, zaplenjeni računari

(Kurir)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".