Он је 2011. године ухапшен у Бразилу, а изручен је Србији 2018. године, уз огромне мере обезбеђења. Казну служи у Забели.

- Нешић је био кључни човек и веза између тамошњих нарко-картела, од којих је куповао кокаин, и њиме снабдевао све српске и црногорске кланове. Међу купцима дроге био је и клан Дарка Шарића - рекао је тада наш извор из полиције.

По хијерархијској лествици, Нешић је био изнад Дарка Шарића

- У Бразил је стигао 2001. и убрзо успео да учврсти своје позиције у криминалним круговима те државе. После хапшења, Нешићу и његовој групи блокирано је располагање над 131 објектом, 15 луксузних возила и три брода, а код њих је, осим дроге, нађено и 800.000 евра у кешу - наводи извор.

Нешићу су 2011. лисице на руке стављене у бразилском граду Бауру, а локални медији су тада известили да је он један од највећих нарко-босова, као и да је живео у огромној кући окруженој гвозденом оградом кроз коју је пуштена струја. Његово имање, како су навели, било је окружено камерама, али он није пружао отпор приликом хапшења.

Према сазнањима тамошње полиције, Нешић је у Бразилу дистрибуирао дрогу набављену у Боливији. Она је транспортована прекоокеанским бродовима до европских лука, а сарадници у овом послу су му наводно били криминалци из Србије. Тужилаштво у Сао Паулу теретило је Нешића и његове сараднике после хапшења за шверц 620 килограма кокаина.

Фото: Принтскрин

 

- Нешић је из Србије побегао 2001. и од тада је за њим расписана потерница. Ухапшен је у великој полицијској акцији „Нива“ у Бразилу и наша држава је одмах затражила његово изручење и доставила сву неопходну документацију. Међутим, суд у Бразилу је 2013. одбио изручење, али овог пута је прихваћен захтев за екстрадицију - објаснио је тада извор медијима.

Нешић је у највећој тајности и уз јаке мере обезбеђењапребачен у пожаревачку Забелу, где би требало да одслужи осам година затвора, на колико га је 2002. у одсуству осудио пиротски суд због шверца 24,5 килограма хероина из Бугарске.

Нешић је био један од најмоћнијих мафијаша Јужне Америке, у Бразилу је држао два фудбалска клуба, од којих је један био прволигаш. Он је у Бразилу живео под лажним идентитетом, са документима на српско име Илија.

Подови куће направљени су од порцелана, а цели други спрат имао је стаклене зидове кроз које се видео само луксузни намештај, али не и станари.

БОНУС ВИДЕО: АКЦИЈА АРМАГЕДОН, УХАПШЕНИ ПЕДОФИЛИ: Мамили децу преко Фејсбука и Инстаграма, заплењени рачунари

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".