Stameni centar je sa sinom Vukanom posetio košarkaša reprezentacije Srbije koji je nakon duela sa Južnim Sudanom ostao bez bubrega. Simanić je na kućnom lečenju posle te teške povrede.

- Danas smo Vukan i ja bili kod Bokija da ga posetimo i poželimo mu svu sreću u oporavku.

Boriša je oličenje patriotizma i primer mnogima, pa i meni. Želeo sam da Vukan upozna i vidi heroja koji je ostavio deo sebe na terenu za Srbiju i svoj narod da bi ga učinio srećnim i ponosnim.

Vukan je Borišinim primerom sigurno naučio kako se bori za svoj narod i zemlju! Ja želim da moje dete uči i gaji to od malih nogu, kako kažu “gvožđe se kuje dok je vruće”.

Opet ponavljam i nadam se da će savez i država znati to da cene.

Borišu ne smemo da zaboravimo nikada - poručio je Vladimir Štimac.

Foto: EPA

 

Podsetimo, Boriša je dobio nezgodan udarac protiv Južnog Sudana pred sam kraj meča, kada je pitanje pobednika odavno bilo rešeno. Niko nije očekivao da će takav, tada se činilo bezazlen udarac, dovesti do brojnih komplikacija i konačnog odstranjivanja bubrega iz tela mladog sportiste. 

Nakon ove povrede Simanić je završio u bolnici, a njegovi reprezentativni saigrači su svaki meč igrali za njega. Na kraju su nošeni jakim emocijama uspeli da postanu vicešampioni sveta nakon što su izgubili u finalu Mundobasketa od selekcije Nemačke. 

U medijima su se pojavile brojne spekulacije o zdravstvenom stanju i nastavku karijere Simanića, a poslednje informacije govore da postoje optimistične prognoze. Poznati hirurg Dragan Radovanović izjavio je za Tanjug da Boriša ima sve šanse da nastavi da se bavi sportom, samo je potrebno da prođe vreme da njegove rane od operacije zarastu, kako bi on mogao da ima pojačanu fizičku aktivnost.

Foto: ATA images

 

Nedavno se popularni Bokačo pojavio sa ekipom na balkonu Skupštine grada Beograda gde je njemu i ostalim srpskim sportistima priređen spektakularni doček. 

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".