Boriša je dobio nezgodan udarac protiv Južnog Sudana pred sam kraj meča, kada je pitanje pobednika odavno bilo rešeno. Niko nije očekivao da će takav, tada se činilo bezazlen udarac, dovesti do brojnih komplikacija i konačnog odstranjivanja bubrega iz tela mladog sportiste. 

Nakon ove povrede Simanić je završio u bolnici, a njegovi reprezentativni saigrači su svaki meč igrali za njega. Na kraju su nošeni jakim emocijama uspeli da postanu vicešampioni sveta nakon što su izgubili u finalu Mundobasketa od selekcije Nemačke. 

U medijima su se pojavile brojne spekulacije o zdravstvenom stanju i nastavku karijere Simanića, a poslednje informacije govore da postoje optimistične prognoze. Poznati hirurg Dragan Radovanović izjavio je za Tanjug da Boriša ima sve šanse da nastavi da se bavi sportom, samo je potrebno da prođe vreme da njegove rane od operacije zarastu, kako bi on mogao da ima pojačanu fizičku aktivnost.

Juče se popularni Bokačo pojavio sa ekipom na balkonu Skupštine grada Beograda gde je njemu i ostalim srpskim sportistima priređen spektakularni doček. 

Foto: ATA images

 

Celu ovu situaciju oko Borišinog zdravlja posebno je pratio Hajrudin Redžović, penzioner iz Sjenice, koji je na svom Fejsbuk profilu javno objavio da je spreman da donira bubreg Simaniću. 

- Dragi prijatelji, imam 73 godine i 9 mjeseci ali sam spreman da, ako medicinsku uslovi dozvoljavaju, odmah dam bubreg košarkašu Simaniću, da on ima oba i da može da uspešno nastavi košarkašku karijeru - napisao je Hajrudin Redžović te pozvao ostale, da ukoliko njemu ne dozvole da bude donor iz medicinskih razloga, oni razmisle "o mogućnosti davanja bubrega tom hrabrom mladiću".

 

 

Kako će se ova priča završiti, ostaje da se vidi ali svakako treba odati priznanje ovom hrabrom muškarcu na potezu koji je vredan divljenja.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".