Podsetimo, rumunski navijači su razvili transparent preko tribine gde je pisalo ''Kosovo je Srbija'' zbog čega je meč bio i prekinut.

I, zbog toga, naredni meč protiv Andore reprezentacija Rumunije igraće pred praznim tribinama, odlučila je UEFA.

 

 

Vest o kazni obelodanio je dobro upućeni rumunski novinar Emanuel Rošu.

Navijači Crvene zvezde ispratili su potez rumunskih pristalica, te su im se parolom zahvalili na meču protiv Čukaričkog na Banovom brdu. 

- Rumun ima samo tri brata - Dunav, šumu i Srbina - glasila je parola najvatrenijih navijača srpskog šampiona.

Podsetimo, slično se dogodilo i u Prištini kada su rumunski navijači na stadionu skandirali „Kosovo je Srbija“. Pored toga, navijači iz Rumunije su ispred Hrama Svetog Save u Beogradu istakli transparent: "Izmišljene države i lažni fudbal za nas ne znače ništa"

 

 

Reprezentacija Rumunije se nalazi u grupi I zajedno sa selekcijama Švajcarske, Izraela, Belorusije, Andore i takozvanog Kosova.

Posle šest odigranih utakmica, Rumunija se nalazi na drugom mestu sa 12 bodova, odmah iza prvoplasiranih Švajcaraca, sa učinkom od tri pobede i tri nerešena rezultata.

Standings provided by Sofascore

Rumunija je jedna od pet zemalja članica Evropske unije koja ne priznaje lažnu nezavisnost južne srpske pokrajine. Pored Rumunije, tzv. Kosovo ne priznaju ni Grčka, Slovačka, Kipar i Španija.

Bonus video:

Kad Saša Đani Ćurčić pred Mančester siti - Zvezda usred Londona skandira Putinu

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".