Nije tajna da su Novak Đoković i Rafael Nadal već godinama veliki rivali.

Srbin i Španac vodili su žestoke bitke na terenu, ali su one sve ređe zbog Rafinog zdravstvenog stanja i čestih povreda. Nole je zadržao kontinuitet, uspeo da prestigne "Bika sa Majorke" po broju grend slem titula i poslao jasnu poruku javnosti da je, bar kada se rezultati gledaju, apsolutni teniski GOAT.

Foto: Profimedia

 

Imali su Đoković i Nadal profesionalan odnos i pored toga što nikada nisu bili veliki prijatelji, a vremenom je i on postajao sve gori i gori. Rafael Nadal je dno dotakao poslednjim izjavama o srpskom teniseru, gde je govorio o frustraciji u tenisu. Šanac je iz čista mira pecnuo Novaka.

Kako prenose mediji njih dvojica imaju problem i van terena.

Nole i Rafa su bitke sa terena preneli i na biznis, te sada obojica žele da kupe teniski centar "Manolo Santana" u Marbelji koji vredi milione evra.

Prema saznanjima, Novak želi da se skući u ovom prelepom španskom gradu gde već neko vreme živi njegov brat Marko, pa je "bacio oko" na pomenuti sportski kompleks koji pored teniskih, sadrži i terene za padel, skvoš i fudbal, ali i teretanu i bazen.

Rafael Nadal takođe želi do ovog kompleksa, pa će sada Srbin i Španac voditi žestoku bitku i na biznis planu. Ovaj sukob dodatno je podgrejao tenzije između porodica Đoković i Nadal, a da li će neko stići do pomenutih terena ostaje da se vidi.

Novak vodi u međusobnim mečevima.

Kao što smo već naveli, Đoković i Nadal često su vodili žestoke bitke na terenu. Čak 59 puta su se međusobno sastali i Nole trenutno vodi sa 30 pobeda naspram Rafinih 29.

Zdravstveno stanje Rafaela Nadala ne obećava i zbog toga je veliko pitanje da li ćemo ikada više gledati međusobni duel ova dva tenisera.

Kurir.rs

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".