"Орлови" су сјајном игром изненадили многе те су, уз данашњег противника, постали једно од највећих изненађења турнира. 

Ову генерацију кошаркаша предводи сјајни капитен Богдан Богдановић, али мора се признати да је миљеник навијача постао играч Партизана Алекса Аврамовић, који је постао синоним за борбеност, упорност и енергију на терену.

Алекса се на овом турниру показао да изврстан дефанзивац и играч који из другог плана може много да донесе свом тиму. Био је нерешива енигма за многе тимове, а друштвеним мрежама круже његове спретне крађе, као и емотивне реакције након победа. 

 

 

 

 

И не, није то случајно.

Фото: ФИБА Баскетбалл

 

Иако је Аврамовић недавно изашао из повреде и имао доста напорну како евролигашку, тако и сезону у регионалном првенству, он преко лета није одмарао. Уместо уживања на тропским дестинацијама, Алекса је у родном Чачку подизао ниво физичке спреме. 

Ову информацију поделио је новинар РТС-а Слободан Шаренац, који је на друштвеним мрежама поделио фотографију из Хале крај Мораве. 

На слици се види како Алекса током лета тренира са клинцима у свом Чачку, а под надзором Марка Мариновића Малине, помоћника селектора Србије Светислава Пешића.

- Е ово мора поново уз исправку. Алекса Аврамовић пре почетка припрема тренирао са јуниорима КК Чачак 94, на 35 степени, у хали крај Мораве. Пешићев помоћник Малина Мариновић радио са њима. Ништа није случајно. Алексааааа... - написао је Шаренац.

 

 

Подсетимо,репрезентација Србије пласирала се у финале Светског првенства након фантастичне победе над селекцијом Канаде резултатом 95:86. "Орлови" ће се за светско злато борити против екипе Немачке која је у другој полуфиналној утакмици била боља од фаворизованих Американаца. Та утакмица је на програму од 14.40 часова по нашем времену.

У мечу за треће место од 10.30 састају се селекције САД и Канаде.

БОНУС ВИДЕО:

Навијачи Србије пред финале Мундобаскета изненадили кошаркаше испред хотела

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".