Nakon furioznog starta Litvanaca i pogođene četiri trojke iz isto toliko pokušaja, izabranici Svetislava Pešića uspeli su da preuzmu kontrolu i dominiraju na terenu tokom preostale tri četvrtine. 

Jedan od najzapaženijih igrača na ovoj utakmici bio je srpski centar Nikola Milutinov koji je uspeo da neutrališe litvanske visoke igrače. Milutinov je, pored kapitena Bogdana Bogdanovića, jedan od lidera ove ekipe tokom celog Mundobasketa te ne iznenađuje njegova jučerašnja odlična partija. 

Pored košarkaških vrednosti, novi-stari igrač Olimpijakosa je pokazao i ljudske, a upravo je taj trenutak promakao mnogima. 

Foto: FIBA Basketball

 

Naime, nakon utakmice prvog kola grupne faze Mundobasketa protiv reprezentacije Kine, koju sa klupe predvodi bivši selektor Srbije Aleksandar Saša Đorđević, Milutinov je jednom navijaču ostvario veliku želju. 

Muškarac koji je došao da podrži "orlove" poželeo je Milutinovov potpis na šeširu u bojama srpske zastave, ali nije imao hemijsku. Kako se čuje na snimku objavljenom na društvenim mrežama, njemu su olovku uzeli redari na ulazu u halu te je zamolio Nikolu da pita nekoga za hemijsku. Centru rođenom u Novom Sadu to nije problem te je pomalo stidljivo pitao prisutne da mu pozajme hemijsku olovku. 

Iako većina zvezda verovatno ne bi tako postupila, Milutinov je imao strpljenja za srpskog navijača i čak mu je dao mogućnost da bira kojom će bojom da mu se potpiše. 

Nakon što je muškarac izabrao crnu hemijsku, Nikola se potpisao i vratio mu šešir koji će postati predivna uspomena sa Svetskog prvenstva u košarci za ovog navijača. 

 

Nikola Milutinov - statistika

Srpski centar je jedan od najboljih visokih igrača u dosadašnjem delu prvenstva. Ovaj 28-godišnjak visok 2.13m prosečno beleži 13.2 poena, 8.8 skokova i 2 asistencije na Mundobasketu.

Košgeterski najbolju utakmicu je odigrao protiv selekcije Južnog Sudana kada je postigao 17 poena, a samo poen manje ubacio je reprezentaciji Dominikanske Republike.

Košarkaška reprezentacija Srbije igraće u polufinalu Mundobasketa protiv selekcije Kanade koja je slavila protv ekipe Slovenije rezultatom 100:89.

U drugom polufinalnom meču, reprezentacija SAD-a čeka Nemačku, koja je u prvom meču današnjeg programa pobedila reprezentaciju Letonije rezultatom 81:79.

BONUS VIDEO:

"NISMO MNOGO PRIČALI U JAVNOSTI": Milutinov posle plasmana u polufinale SP

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".