Reprezentativcu Srbije u košarci je morao da bude izvađen bubreg nakon utakmice sa Južnim Sudanom na Mundobasketu u Manili.

Novak mu je poslao poruku podrške, da bi mu Boriša ubrzo zahvalio preko Instagrama.

- Stvarno mi je mnogo žao zbog toga što se desilo Boriši. Nije izgledalo toliko jako kada se gleda preko ekrana, ali šta je to sve proizvelo... Strašna stvar. Poslao mi je poruku na Instagramu, zahvalio se na podršci, uzvratio sam mu rečima podrške. Rekao sam da mu šaljemo energiju da ozdravi, da se molimo za njega. Jako mi je krivo što je doživeo tako nešto, to ne želimo nikome da se desi – bubreg je čovek izgubio, ne pamtim da se skoro desilo nešto slično u sportu. Ne poznajem ga lično toliko dobro, ali ono što sam čitao o njemu i što drugi kažu jeste da je izuzetno dobar čovek, sa pravim vrednostima, da mnogo voli Srbiju i da to pokazuje iz godine u godinu. Želim mu što brži oporavak, ne znam kako će to izgledati u budućnosti, ali nadam se da će moći da igra košarku - rekao je Đoković.

Košarkaši Srbije u polufinalu Svetskog prvenstva igraju u petak od 10.45, dok će Đoković u istoj fazi Ju-Es opena nastupiti istog dana, samo u večernjim časovima po srpskom vremenu.

Foto: Profimedia

 

- Video sam i selektora Pešića i kapitena Bogdana, svi u svakom intervjuu govore o njemu, o vezi i međusobnoj podršci - zaključio je Novak.

Podsetimo, Nole je juče poslao podršku povređenom Boriši Simaniću objavivši njegovu fotografiju na Instagram profilu, kao i detalj sa meča kada je dobio udarac u bubreg.

Poslao mu je ljubav i molitvu, a posebno su emotivne reči ispod objave koju je podelio Novak.

- Kažu bubreg jer ne razumeju da si dao srce. Sa jednim bubregom se živi, ali bez srca poput tvog se životari.

Foto: Instagram printskrin/djokernole

 

Na društvenim mrežama sada se pojavila prva fotografija srpskog košarkaša Boriše Simanića nakon operacije u kojoj mu je odstranjen bubreg.

Nakon što je prvi put operisan u noći između 30. i 31. avgusta došlo je do komplikacija u postoperativnom toku i 25-godišnji košarkaš je u nedelju ponovo operisan i tom prilikom uklonjen mu je bubreg.

Nakon nekoliko kritičnih dana iz Manile su u utorak konačno stigle dobre vesti. Oporavak ide dobrim tokom i Boriši se konačno vratio osmeh na lice.

Na društvenim mrežama pojavila se i prva fotografija hrabrog košarkaša iz bolnice. Boriša je nasmejan i vidi se kako pokazuje tri spojena prsta.

 

"Orlovi" čekaju protivnika

Košarkaši Srbije juče su uspeli da se plasiraju u polufinale Svetskog prvenstva u košarci nakon fantastične pobede protiv selekcije Litvanije rezultatom 87:68. "Orlovi" u borbi za finale čekaju boljeg iz duela Kanada-Slovenija, a ovaj meč je na programu od 14:30.

U drugom polufinalnom meču, reprezentacija SAD-a čeka boljeg iz meča Nemačka-Letonija koji počinje od od 10 časova i 45 minuta.

BONUS VIDEO:

"NISMO MNOGO PRIČALI U JAVNOSTI": Milutinov posle plasmana u polufinale SP

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".