Након фуриозног старта Литванаца и погођене четири тројке из исто толико покушаја, изабраници Светислава Пешића успели су да преузму контролу и доминирају на терену током преостале три четвртине. 

Један од најзапаженијих играча на овој утакмици био је српски центар Никола Милутинов који је успео да неутралише литванске високе играче. Милутинов је, поред капитена Богдана Богдановића, један од лидера ове екипе током целог Мундобаскета те не изненађује његова јучерашња одлична партија. 

Поред кошаркашких вредности, нови-стари играч Олимпијакоса је показао и људске, а управо је тај тренутак промакао многима. 

Фото: ФИБА Баскетбалл

 

Наиме, након утакмице првог кола групне фазе Мундобаскета против репрезентације Кине, коју са клупе предводи бивши селектор Србије Александар Саша Ђорђевић, Милутинов је једном навијачу остварио велику жељу. 

Мушкарац који је дошао да подржи "орлове" пожелео је Милутиновов потпис на шеширу у бојама српске заставе, али није имао хемијску. Како се чује на снимку објављеном на друштвеним мрежама, њему су оловку узели редари на улазу у халу те је замолио Николу да пита некога за хемијску. Центру рођеном у Новом Саду то није проблем те је помало стидљиво питао присутне да му позајме хемијску оловку. 

Иако већина звезда вероватно не би тако поступила, Милутинов је имао стрпљења за српског навијача и чак му је дао могућност да бира којом ће бојом да му се потпише. 

Након што је мушкарац изабрао црну хемијску, Никола се потписао и вратио му шешир који ће постати предивна успомена са Светског првенства у кошарци за овог навијача. 

 

Никола Милутинов - статистика

Српски центар је један од најбољих високих играча у досадашњем делу првенства. Овај 28-годишњак висок 2.13м просечно бележи 13.2 поена, 8.8 скокова и 2 асистенције на Мундобаскету.

Кошгетерски најбољу утакмицу је одиграо против селекције Јужног Судана када је постигао 17 поена, а само поен мање убацио је репрезентацији Доминиканске Републике.

Кошаркашка репрезентација Србије играће у полуфиналу Мундобаскета против селекције Канаде која је славила протв екипе Словеније резултатом 100:89.

У другом полуфиналном мечу, репрезентација САД-а чека Немачку, која је у првом мечу данашњег програма победила репрезентацију Летоније резултатом 81:79.

БОНУС ВИДЕО:

"НИСМО МНОГО ПРИЧАЛИ У ЈАВНОСТИ": Милутинов после пласмана у полуфинале СП

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".