Endi ne samo da je sumnjao u suprugu, već je pokazao i neuobičajenu nezainteresovanost za svoju porodicu i postao zaboravan, što nije ličilo na njega.

- Ubrzo nakon što sam rodila Henli, primetila sam velike promene u Endijevoj ličnosti. Na primer, zamolila bih Endija da mu promeni pelenu, na šta bi on rekao da ga boli glava i zamolio mene da ja to učinim - rekla je Gema.

Iako je u početku ona verovala da se suprug muči s prilagođavanjem na novu dinamiku u porodici s malom bebom, njegovo ponašanje se vremenom pogoršavalo, a ubrzo je imala osećaj da je on i ne sluša dok mu nešto govori.

- Budući da sam stalno ukazivala na stvari koje je radio pogrešno, njegova paranoja ga je naterala da veruje u zamišljene situacije. Stalno je govorio da zna da je sve u njegovoj glavi, ali da ne može da zaustavi ružne misli. Krivio me je za lude stvari, koje nikada ne bih napravila. Između ostalog, optuživao me da imam ljubavnika - kaže Gema.

Foto: New York Post printskrin

 

Jedno kraće vreme odnos im je, kaže, bio jako loš, međutim onda je ona počela da shvata da njen suprug uopšte nije svoj. Do maja 2023. Endi je bio potpuno rastrzan, a vrhunac je za Gemu bio kada je shvatila da on ne može vratiti jorgan na krevet, što joj za nju bila "crvena lampica".

Tada ga je odvela do lekara, kada je Endiju dijagnostikovao agresivni tumor na mozgu, glioblastom. Lekar im je objasnio da glioblastomi mogu uzrokovati promene u ponašanju, postičući i psihijatrijske simptome kao što su zabluda i zbunjenost, što bi moglo da objasni Endijeve postupke.

Dana 31. maja Endi je podvrgnut operaciji uklanjanja kancerogenog tkiva i započeo je kombinovanu radioterapiju i hemoterapiju. Odmah nakon operacije raspoloženje mu se promenilo, a njegovo ponašanje je odmah počelo da se vraća. "Osećali smo se bolje znajući da postoji nešto što možemo okriviti za njegovo ludo ponašanje i da nam se brak nije raspao", priznala je ona.

Sada je par, kaže ona, potpuno usresređen na borbu s rakom i volontiranje u "Brain Tumor Research", britanskoj dobrotvornoj organizaciji koja ima za cilj pronaći lek za tumore na mozgu.

- Oni ubijaju više muškaraca mlađih od 70 godina nego rak prostate, ali samo 1% nacionalne potrošnje za istraživanje raka ide za tu razornu bolest. Odlučni smo to da promenimo, ali samo zajedničkim radom možemo poboljšati mogućnosti lečenja za pacijente i, na kraju, pronaći lek - rekla je Gema.

BONUS VIDEO: