Na TikToku se pojavio i Vladetin savet muškarcima kako da pre venčanja provere kako će im izgledati brak.

- Mladi, idite obavezno u kuće roditelja vaše buduće žene. Obavezno! Onako kako žive otac i majka, tako ćete i vi živeti - rekao je Vladeta.

U svojoj knjizi "O braku", on je istakao i koji tipovi muškaraca postoje, zavisno od njihovog odnosa prema ženama. Prema načinu na koji gleda ženu, muškarac može biti: nežan, sažaljiv, potcenjivački, uplašen, ravnodušan ili požudan tip.

Tokom dugogodišnjeg istraživanja, Vladeta je posebnu pažnju pridavao najranijem razvoju dece, i važnosti koju roditelji imaju u tom periodu, pa se tako i ovom prilikom osvrnuo na razvedene brakove, odnosno na model koji se prenosi s kolena na koleno, piše Zadovoljna.rs.

Foto: A. Stanković

 

- Rastavljeni brakovi, u tri generacije rastavljeni, pa to nije nasleđe, to je model ponašanja - istakao je naš čuveni akademik.

On je i pre naglašavao da je dete prve tri godine slabo i da mora biti uz roditelje, a ne samo uz majku ili oca. Ali da treba i te majke i očeve hvaliti koji su odgajili dete bez onog drugog roditelja, iako je njegovo stručni mišljenje da to nije dobro.

A jedna od Vladetinih lekcija koju je voleo da deli sa mamama u Srbiji jeste upravo ona koju je naučuo na primeru švajcarskih roditelja:

- Majka bi trebalo, to sam u Švajcarskoj naučio, Švajcarkinja završi fakultet, da mužu pokaže da može i ona, a onda se prve tri godine posveti deci. A prve tri godine psiholozi kažu da su ključne za formiranje karaktera. A tu su baš našli parovi da se svađaju i rastavljaju. Pa izdržite bar 3-5 godina da se volite.

BONUS VIDEO: