Bajer je za Kennedy News ispričala kako je dan počeo prilično normalno dok je njen suprug odlazio na posao. Dva sata kasnije jedan od njegovih kolega pokucao joj je na vrata da joj javi da je muž završio u bolnici.

Kolega je rekao da je udario glavom i počeo je preterano da se znoji, a potom je pao na pod i dobio napad. Bajer je stigla u bolnicu rekavši da je bila u stanju šoka i poricanja.

- Pokušavala sam da ljudima objasnim da je sve u redu. On je zdrav muškarac u formi. Ima samo 35 godina - rekla je Kim.

Nakon nekoliko pregleda u bolnici otkriveno je da njen suprug ima aneurizmu mozga kakvu lekari nisu videli u 20 godina. Hitno je prebačen na operaciju gde mu je odstranjen velik deo lobanje i deo mozga, jer mu je mozak toliko natekao da više nije mogao da stane u glavu.

Bajerin suprug izašao je s operacije u komi i rečeno joj je da verovatno neće preživeti. Spremala se da isključi aparate za održavanje života kad se ipak probudio, ali kako je rekla, to nije bila ista osoba.

Objasnila je da joj je prilagođavanje na njegov povratak kući bilo jako teško, pogotovo jer je morala da zameni medicinske sestre na koje je njen suprug navikao, a uz sve to je trebalo da odgaja dvoje dece.

Porodica njenog supruga dolazila bi tokom tog vremena u duže posete kako bi njoj i njihovoj deci pružili odmor. Bajer je rekla da je "oživeo" kada bi njegova porodica bila u blizini, a njegova majka ju je pitala da li bi razmislila o preseljenju cele porodice u inostranstvo.

Kako je rekla tada je prelomila i shvatila da je za sve najbolje da se njih dvoje razvedu. Tvrdi je da je u tom periodu njen život i odnos sa decom trpeo, da je sve manje imala vremena za sebe, a da više nije imala snage da se nosi sa celom situacijom.

- Počela sam da se pitam da li je najveća stvar koju sam mogla da učinim za njega bila da ga pustim ga da ode u bolje okruženje gde će konačno dobiti pažnju koju zaslužuje - rekla je za Kennedy News.

Ubrzo posle te odluke se razvela se od njega i rekla da će uvek biti prijatelji za ceo život.

- LJubav nije osećaj, to je delovanje - zaključila je Bajer, piše.

(ŽenaBlic)

BONUS VIDEO: