Енди не само да је сумњао у супругу, већ је показао и неуобичајену незаинтересованост за своју породицу и постао забораван, што није личило на њега.

- Убрзо након што сам родила Хенли, приметила сам велике промене у Ендијевој личности. На пример, замолила бих Ендија да му промени пелену, на шта би он рекао да га боли глава и замолио мене да ја то учиним - рекла је Гема.

Иако је у почетку она веровала да се супруг мучи с прилагођавањем на нову динамику у породици с малом бебом, његово понашање се временом погоршавало, а убрзо је имала осећај да је он и не слуша док му нешто говори.

- Будући да сам стално указивала на ствари које је радио погрешно, његова параноја га је натерала да верује у замишљене ситуације. Стално је говорио да зна да је све у његовој глави, али да не може да заустави ружне мисли. Кривио ме је за луде ствари, које никада не бих направила. Између осталог, оптуживао ме да имам љубавника - каже Гема.

Фото: New York Post принтскрин

 

Једно краће време однос им је, каже, био јако лош, међутим онда је она почела да схвата да њен супруг уопште није свој. До маја 2023. Енди је био потпуно растрзан, а врхунац је за Гему био када је схватила да он не може вратити јорган на кревет, што јој за њу била "црвена лампица".

Тада га је одвела до лекара, када је Ендију дијагностиковао агресивни тумор на мозгу, глиобластом. Лекар им је објаснио да глиобластоми могу узроковати промене у понашању, постичући и психијатријске симптоме као што су заблуда и збуњеност, што би могло да објасни Ендијеве поступке.

Дана 31. маја Енди је подвргнут операцији уклањања канцерогеног ткива и започео је комбиновану радиотерапију и хемотерапију. Одмах након операције расположење му се променило, а његово понашање је одмах почело да се враћа. "Осећали смо се боље знајући да постоји нешто што можемо окривити за његово лудо понашање и да нам се брак није распао", признала је она.

Сада је пар, каже она, потпуно усресређен на борбу с раком и волонтирање у "Brain Tumor Research", британској добротворној организацији која има за циљ пронаћи лек за туморе на мозгу.

- Они убијају више мушкараца млађих од 70 година него рак простате, али само 1% националне потрошње за истраживање рака иде за ту разорну болест. Одлучни смо то да променимо, али само заједничким радом можемо побољшати могућности лечења за пацијенте и, на крају, пронаћи лек - рекла је Гема.

БОНУС ВИДЕО: