Partizan je juče slavio pobedu protiv Santa Klare i plasman u Ligu konferencija, a danas je konačno dobio i protivnike u grupnoj fazi. Na današnji dan, međutim, pre 17 godina Partizanovo slavlje je obeležio plasman u grupnu fazu Lige Šampiona, a prvi put je srpski klub zaigrao u grupnoj fazi ovog takmičenja.

Crno-beli su posle teške utakmice u Beogradu gde je Havijer Solano, igrač NJukasla, postigao jedini gol, putovali u Englesku na revanš meč.

Klubu iz Humske je bio potreban jedan gol da bi se utakmica nastavila, a kako je pravilo gola u gostima važilo tada, Partizanu je prvi pogodak vratio nadu da ipak može da se prođe dalje. Ekipa predvođena Širerom je dočekala srpski tim na Sent DŽejms Parku, a na golu je bio legenda NJukasla Šaj Given.

Sa klupe Partizana tim je vodio Lotar Mateus, a gol za četu slavnog Nemca postigao je Ivica Iliev u 50. minutu. Kako je utakmica odmicala, sve se više činilo da će produžeci biti izvesni. Scenario je bio upravo takav, a pobednik nije bio rešen ni posle dodatnih 30 minuta, te su se izvodili jedanaesterci.

Sreća je pogledala crno-bele, bili su bolji u penal seriji od Engleza, a kada je Milivoje Ćirković uzimao zalet pred poslednju seriju, nastala je legendarna rečenica komentatora Predraga Strajnića: ''Ajmo Milivoje!''

Te legendarne scene srpskog sporta prisetio se i FK Partizan na Instagramu.

Foto: Printskrin/Instagram/partizanbelgrade