Majka dečaka ubice (14) koji je 3. maja ubio 10 osoba u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", obratila se institucijama da bi njen sin nastavio školovanje. Majka je molbu poslala pre nekoliko dana.

U pismu, koje je prema saznanjima “Blica” vrlo šturo i nema nijedne emocije, majka dečaka koji je usmrtio devetoro đaka i radnika obezbeđenja navodi da je pitanje obaveznog osnovnog obrazovanja njene dece “otvoreno”. Ona konstatuje da mlađa ćerka, koja je kao i brat pohađala istu školu, ne može da nastavi školovanje u "Ribnikaru", a da je sin na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

Dečak ubica neće biti pušten na slobodu, a njegovo dalje školovanje biće u skladu sa propisima. Kako je osnovno obrazovanje obavezno po zakonu on će pohađati individualnu nastavu onlajn, po uslovima za decu koja su hospitalizovana. Da li će biti izvesnih korekcija, kao i kakav će precizno biti model školovanja za dečaka koji je ubio devetoro vršnjaka i radnika obezbeđenja, trebalo bi da bude poznato tokom nedelje.

BONUS VIDEO

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".