Мајка дечака убице (14) који је 3. маја убио 10 особа у Основној школи "Владислав Рибникар", обратила се институцијама да би њен син наставио школовање. Мајка је молбу послала пре неколико дана.

У писму, које је према сазнањима “Блица” врло штуро и нема ниједне емоције, мајка дечака који је усмртио деветоро ђака и радника обезбеђења наводи да је питање обавезног основног образовања њене деце “отворено”. Она констатује да млађа ћерка, која је као и брат похађала исту школу, не може да настави школовање у "Рибникару", а да је син на Клиници за неурологију и психијатрију за децу и омладину.

Дечак убица неће бити пуштен на слободу, а његово даље школовање биће у складу са прописима. Како је основно образовање обавезно по закону он ће похађати индивидуалну наставу онлајн, по условима за децу која су хоспитализована. Да ли ће бити извесних корекција, као и какав ће прецизно бити модел школовања за дечака који је убио деветоро вршњака и радника обезбеђења, требало би да буде познато током недеље.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".