Stejtama je britanska javnost upoznala u potpuno drugom svetlu i on je branio boje svoje zemlje na sportskim dešavanjima. 

Pre prvog pojavljivanja u filmu "Dve čađave dvocevke" iz 1998. godine, Stejtam je bio profesionalni skakač u vodu. Čak 12 godina bio je član britanske reprezentacije te svoju zemlju je predstavljao na Igrama Komonvelta 1990. u Oklandu na Novom Zelandu. Tada je imao 23 godine.

On je u intervjuu za IGN 2003. rekao da je njegovo vreme u nacionalnom timu bilo „veliko iskustvo koje te uči disciplini, fokusiranosti i sigurno vas čuva od nevolja". Jednom prilikom izjavio je da najviše žali što se nije domogao Olimpijskih igara.

Na društvenim mrežama od nedavno se vrte snimci njegovog nastupa upravo sa Igara Komonvelta, a iako nije bio previše zapažen u svom sportu, DŽejsonu je ovo izlaganje donelo ugovore u modelingu.  

 

 

NJegov život u medijima počeo je kada ga je primetila agencija „Sports Promotions“ specijalizovana za sportski modeling dok je trenirao u londonskom Nacionalnom sportskom centru Kristal Palas.

Potom su ga angažovali poznati svetski brenodvi za razne ugovore o modeliranju tokom njihovih kolekcija za proleće/leto 1996.

 

 

DŽejson je sasvim slučajno postao glumac nakon što ga je otkrio Gaj Riči dok je radio kao maneken. On mu 1998. godine daje prvu ulogu u hit filmu "Dve čađave dvocevke", britanskoj komediji koja se bavi  četvoricom prijatelja koji su počinili različite zločine i pljačke. Ovaj film je ostavio veliki uticaj na englesku publiku, a čak je svrstan među 40 najboljih britanskih filmova svih vremena. 

Foto: Tanjug/AP

 

Usledila je uloga u još jednom Ričijevom filmu „Sneč“ gde je igrao pored Breda Pita, ali je prodor u vrh Holivuda doživeo serijalom filmova „Transporter“. Prvi film sage snimljen je 2002, drugi 2005, a „Transporter 3“ 2008.

BONUS VIDEO:

VIŠE ĆU MUZIČKI STVARATI - ŽELIM DA MI SE DESI HIT: Kaya Ostojić i Milan Ankić o stanju na estradi

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".