Стејтама је британска јавност упознала у потпуно другом светлу и он је бранио боје своје земље на спортским дешавањима. 

Пре првог појављивања у филму "Две чађаве двоцевке" из 1998. године, Стејтам је био професионални скакач у воду. Чак 12 година био је члан британске репрезентације те своју земљу је представљао на Играма Комонвелта 1990. у Окланду на Новом Зеланду. Тада је имао 23 године.

Он је у интервјуу за ИГН 2003. рекао да је његово време у националном тиму било „велико искуство које те учи дисциплини, фокусираности и сигурно вас чува од невоља". Једном приликом изјавио је да највише жали што се није домогао Олимпијских игара.

На друштвеним мрежама од недавно се врте снимци његовог наступа управо са Игара Комонвелта, а иако није био превише запажен у свом спорту, Џејсону је ово излагање донело уговоре у моделингу.  

 

 

Његов живот у медијима почео је када га је приметила агенција „Спортс Промотионс“ специјализована за спортски моделинг док је тренирао у лондонском Националном спортском центру Кристал Палас.

Потом су га ангажовали познати светски бренодви за разне уговоре о моделирању током њихових колекција за пролеће/лето 1996.

 

 

Џејсон је сасвим случајно постао глумац након што га је открио Гај Ричи док је радио као манекен. Он му 1998. године даје прву улогу у хит филму "Две чађаве двоцевке", британској комедији која се бави  четворицом пријатеља који су починили различите злочине и пљачке. Овај филм је оставио велики утицај на енглеску публику, а чак је сврстан међу 40 најбољих британских филмова свих времена. 

Фото: Танјуг/АП

 

Уследила је улога у још једном Ричијевом филму „Снеч“ где је играо поред Бреда Пита, али је продор у врх Холивуда доживео серијалом филмова „Транспортер“. Први филм саге снимљен је 2002, други 2005, а „Транспортер 3“ 2008.

БОНУС ВИДЕО:

ВИШЕ ЋУ МУЗИЧКИ СТВАРАТИ - ЖЕЛИМ ДА МИ СЕ ДЕСИ ХИТ: Каyа Остојић и Милан Анкић о стању на естради

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".