Naime, nakon što je Jovan Memedović zbog sukoba interesa dao otkaz na Javnom servisu i odlučio da se naplaćuje samo preko spoljnih produkcija, RTS je izdao saopštenje u kome tvrdi da je etički kodeks koji je doneo Upravni odbor neustavan i da nije imalo nikakvog razloga da voditelj emisije "Sasvim prirodno" i kviza "Potera" mora da bira između stalnog zaposlenja i rada u spoljnim produkcijama?

Foto: RTS printskrin

 

 

Memedović je bio stalno zaposlen na RTS-u i primao platu oko 1.500 evra kao stalni zaposleni, dok je s druge strane preko pomenute dve emisije koje su proizvodi produkcija Montevideo i Adrenalin zarađivao skoro pola miliona evra na godišnjem nivou. 

Snimajući sat za kviz "Potera" naplaćivao je oko 1.100 evra, dok se za emisiju Sasvim prirodno naplaćivao kroz reklamne sekunde (tri minuta po epizodi). 

Foto: V. Danilov

 

 

Prema zvaničnom cenovniku RTS-a, reklamna sekunda u tom terminu košta po punoj ceni 7.000 dinara. Ako na to uračunamo uobičajeni popust koji se daje oglašivačima od 30 odsto, po epizodi Memedović je dobijao oko 7.500 evra. Ako sve te pomenute iznose pomnožimo sa 52 nedelje, blizu smo cifre od 500.000 evra.

BONUS VIDEO: