Наиме, након што је Јован Мемедовић због сукоба интереса дао отказ на Јавном сервису и одлучио да се наплаћује само преко спољних продукција, РТС је издао саопштење у коме тврди да је етички кодекс који је донео Управни одбор неуставан и да није имало никаквог разлога да водитељ емисије "Сасвим природно" и квиза "Потера" мора да бира између сталног запослења и рада у спољним продукцијама?

Фото: РТС принтскрин

 

 

Мемедовић је био стално запослен на РТС-у и примао плату око 1.500 евра као стални запослени, док је с друге стране преко поменуте две емисије које су производи продукција Монтевидео и Адреналин зарађивао скоро пола милиона евра на годишњем нивоу. 

Снимајући сат за квиз "Потера" наплаћивао је око 1.100 евра, док се за емисију Сасвим природно наплаћивао кроз рекламне секунде (три минута по епизоди). 

Фото: В. Данилов

 

 

Према званичном ценовнику РТС-а, рекламна секунда у том термину кошта по пуној цени 7.000 динара. Ако на то урачунамо уобичајени попуст који се даје оглашивачима од 30 одсто, по епизоди Мемедовић је добијао око 7.500 евра. Ако све те поменуте износе помножимо са 52 недеље, близу смо цифре од 500.000 евра.

БОНУС ВИДЕО: