Policija je danas podelila fotografiju modernog borbenog noža u stilu karambita. Slični noževi se lako mogu nabaviti na mreži, sa naoštrenim metalnim sečivima, kao i sa drvenim sečivima koji neki prodavci nazivaju "igračkama za decu". Same oštrice su često dugačke oko 10 do 13 centimetara, prenosi NL tajms.

- Nož je zaplenjen, a sa 9-godišnjakom su razgovarali njegova majka i policija - saopštile su vlasti. Slučaj je prosleđen udruženju koje se bavi nasiljem u porodici i potencijalno problematičnim porodicima.

Dete neće biti krivično gonjeno zato što je mlađe od 12 godina. U svakom slučaju, policija je registrovala incident, a maloletno dete je pod pojačanim nadzorom policije i socijalnih službi.

Policija je zamolila roditelje da "obrate pažnju" na svoju decu.

 

 

- Proverite njihove torbe i rančeve pre nego što 'idu da se igraju' i razgovarajte o ovoj temi, pre nego što se dogode nezgode - navodi se u saopštenju.

Gradonačelniku Haga je dozvoljeno da odredi područja u kojima će zabraniti noževe i druge predmete koji se koriste kao oružje, prema lokalnim propisima grada. Ne postoji posebna zabrana nošenja noževa u javnosti na području Haga.

Ovakvu zabranu je ranije ove nedelje najavila opština Amsterdam, zbog porasta nasilnog kriminala koji uključuje mlade i adolescente u prestonici.

BONUS VIDEO:

APOKALIPSA U PARIZU: "Novosti" na mestu eksplozije

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".