Полиција је данас поделила фотографију модерног борбеног ножа у стилу карамбита. Слични ножеви се лако могу набавити на мрежи, са наоштреним металним сечивима, као и са дрвеним сечивима који неки продавци називају "играчкама за децу". Саме оштрице су често дугачке око 10 до 13 центиметара, преноси НЛ тајмс.

- Нож је заплењен, а са 9-годишњаком су разговарали његова мајка и полиција - саопштиле су власти. Случај је прослеђен удружењу које се бави насиљем у породици и потенцијално проблематичним породицима.

Дете неће бити кривично гоњено зато што је млађе од 12 година. У сваком случају, полиција је регистровала инцидент, а малолетно дете је под појачаним надзором полиције и социјалних служби.

Полиција је замолила родитеље да "обрате пажњу" на своју децу.

 

 

- Проверите њихове торбе и ранчеве пре него што 'иду да се играју' и разговарајте о овој теми, пре него што се догоде незгоде - наводи се у саопштењу.

Градоначелнику Хага је дозвољено да одреди подручја у којима ће забранити ножеве и друге предмете који се користе као оружје, према локалним прописима града. Не постоји посебна забрана ношења ножева у јавности на подручју Хага.

Овакву забрану је раније ове недеље најавила општина Амстердам, због пораста насилног криминала који укључује младе и адолесценте у престоници.

БОНУС ВИДЕО:

АПОКАЛИПСА У ПАРИЗУ: "Новости" на месту експлозије

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".