Italijani, a i brojni turisti širom sveta bili su besni zbog ovakvog ponašanja turiste.

- Krajnje je sramotno i znak velikog nedostatka kulture da turista nagrđuje jedno od najpoznatijih mesta na svetu i deo istorijskog nasleđa - rekao je ministar kulture Đenaro Sangilijano, koji je dodao da će krivac biti pronađen i kažnjen, prenosi britanski Gardijan.

Kao što je i obećao, krivac je pronađen. Zove se Ivan Dimitrov i poreklom je sa Balkana. NJegovi koreni su iz Bugarska, ali on živi u Velikoj Britaniji gde radi kao fitnes instruktor i predstavlja se kao Ivan Hokins.

NJega je, dok je urezivao "Ivan + Hejli 23" u zid Koloseuma, snimio drugi turista Rajan Luk.

- Utvrdili su da je u pitanju par, muškarac i žena, koji žive u Engleskoj. Treba napomenuti da je postupak u fazi pripremne istrage, pa se osumnjičeni mora smatrati nevinim do izricanja pravosnažne presude - navodi se u zvaničnom saopštenju karabinjera, koji su otkrili ko su glavni akteri sa snimka.

- Hvala im što su odmah identifikovali navodnog počionica ovog necivilizovanog i apsurdnog čina. To je čin koji je uvredio sve one širom sveta koji cene vrednost arheologije, spomenika i istorije. Sada se nadam da će pravda krenuti svojim tokom i da će zakon rigorozno biti primenjen - istakao je Đenaro Sangilijano.

 

 

Hejli i Ivan su prošlog vikenda bili u Rimu gde su uživali u odmoru, a sa svog puta se još uvek nisu vratili. U njihovoj kući zatečeni su građevinski radnici.

- Otišli su prošle nedelje i neće se vraćati dve nedelje. Mi samo radimo temelj. Rekli su nam da su na proputovanju po Evropi - otkrili su radnici.

BONUS VIDEO:

KATASTROFA IZ VAZDUHA: Snimci iz drona prikazuju razmere poplava u Italiji

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".