Ovom pobedom, Đoković je prestigao Rafaela Nadala po broju trofeja na četiri najveća turnira u ATP turu, a sada je uzeo više nego zasluženi odmor. 

On je još na konferenciji za medije, odmah posle pobede u finalu, najavio da će uzeti nekoliko dana odmora i da neće igrati mečeve do početka Vimbldona u prvoj polovini jula.

Posle istorijskog trenutka u karijeri, Nole je odlučio da se sa porodicom malo odmori u Portugaliji, a "uhvaćen" je na putu za ostrvo Sao Migel, gde će odmarati nekoliko dana. 

Na društvenim mrežama pojavile su se fotografije Novaka i Jelene Đoković koje su napravljene na aerodromu neposredno pre poletanja za Portugal. 

Inače, ostrvo San Migel nalazi se u srcu Atlantskog okeana, a udaljeno je oko 1.500 kilometara od Lisabona, glavnog grada Portugala. Pripada Azorskim ostrvima i jedno je od devet glavnih ostrva, a ujedno i najveće ostrvo ovog arhipelaga, sa površinom od oko 760 kilometara kvadratnih i populacijom od oko 140.000 stanovnika. 

Inače, Azorska ostrva su vulkanskog porekla i istovremeno su plava i zelena, crna i vulkanska, i prelivena okamenjenom lavom. U njihovim kraterima su smeštena jezera neverovatne lepote i toplih vodopada.

Pogledajte kako izgledaju Azorska ostrva:

Vimbldon počinje 3. jula te Novak neće imati previše vremena za odmor, ali svi se nadamo još jednom trofeju na grend slemovima.

Foto: Tanjug/AP

 

BONUS VIDEO:

PARIZ JE NJEGOV: Novak Đoković "prošetao" pehar Rolan Garosa Parizom

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".