Овом победом, Ђоковић је престигао Рафаела Надала по броју трофеја на четири највећа турнира у АТП туру, а сада је узео више него заслужени одмор. 

Он је још на конференцији за медије, одмах после победе у финалу, најавио да ће узети неколико дана одмора и да неће играти мечеве до почетка Вимблдона у првој половини јула.

После историјског тренутка у каријери, Ноле је одлучио да се са породицом мало одмори у Португалији, а "ухваћен" је на путу за острво Сао Мигел, где ће одмарати неколико дана. 

На друштвеним мрежама појавиле су се фотографије Новака и Јелене Ђоковић које су направљене на аеродрому непосредно пре полетања за Португал. 

Иначе, острво Сан Мигел налази се у срцу Атлантског океана, а удаљено је око 1.500 километара од Лисабона, главног града Португала. Припада Азорским острвима и једно је од девет главних острва, а уједно и највеће острво овог архипелага, са површином од око 760 километара квадратних и популацијом од око 140.000 становника. 

Иначе, Азорска острва су вулканског порекла и истовремено су плава и зелена, црна и вулканска, и преливена окамењеном лавом. У њиховим кратерима су смештена језера невероватне лепоте и топлих водопада.

Погледајте како изгледају Азорска острва:

Вимблдон почиње 3. јула те Новак неће имати превише времена за одмор, али сви се надамо још једном трофеју на гренд слемовима.

Фото: Танјуг/АП

 

БОНУС ВИДЕО:

ПАРИЗ ЈЕ ЊЕГОВ: Новак Ђоковић "прошетао" пехар Ролан Гароса Паризом

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".