Tim iz Kolorada je do istorijskog uspeha predvodio srpski centar Nikola Jokić koji je proglašen za najkorisnijeg (MVP) velikog finala NBA lige.

Jokić je na terenu proveo 42 minuta, a za to vreme je upisao 28 poena, uz 16 skokova i četiri asistencije.

Nakon istorijskog uspeha tima iz Kolorada, usledilo je veliko slavlje na samom parketu. 

Osim igrača i stručnog štaba, na terenu je bio i vlasnik Denvera, američki milijarder Sten Kronke, ali i ćerkica našeg Nikole koja je ukrala šou. Malena Ognjena bila je sa ocem tokom čitave ceremonije proglašenja pobednika, a onda mu je i pomogla da podigne trofej namenjen najkorisnijem igraču. 

Foto: Tanjug/AP

 

Detalj koji je mnogima promakao jeste stajling Nikoline naslednice. Na početku slavlja, Jokićeva ćerkica imala je jaknu sa srpskom zastavom i grbom Denvera na rukavu, a na leđima su stajali broj 15, koji nosi Nikola i prezime. Na nogama je nosila bele patike na kojima je takođe bio Jokićev broj, kao i natpis MVP.

Nikola joj je prišao u jednom trenutku i njenu odevnu kombinaciju upotpunio šampionskim kačketom koji joj je stavio na glavu. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NBA (@nba)

Naredni put kad je viđena u kadru, na sebi je imala belu majicu na kojoj je pisalo "Tata" sa brojem 15, kao i pobednički kačket. 

 

 

Podsetimo, Nikola Jokić je tek peti Srbin koji je uspeo da postane šampion NBA lige, a pre njega je to polazilo za rukom samo Darku Miličiću, Peđi Stojakoviću, Ognjenu Kuzmiću i Nemanji Bijelici, koji je prošlogodišnji osvajač NBA prstena sa ekipom Golden Stejta. 

BONUS VIDEO:

"KOSOVO JE SRBIJA!" Srbi u Parizu burno slavili titulu Novaka Đokovića na Rolan Garosu

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".