Luka je za portal "Srbija danas" ispričao kako je dobio nadimak i kako su najbliži reagovali na to, a pogotovo majka: 

- "Luke" je anglicizovana verzija mog imena Luka, a "Black" je jer sam kao tinejdžer bio jako dramatičan i smatrao sam sa 15-16 godina da je muzička scena u Srbiji umrla i onda sam 40 dana nosio crno, kao što naši običaji nalažu. Ne pitajte me šta mi je tada bilo u glavi, ali to je bilo tako. U tih 40 dana dok sam bio u žalosti zbog muzike, dobio sam potpuno drugačiju inspiraciju koja je mene oformila kao umetnika i onda sam dao omaž toj boji tim umetničkim imenom. 

Mlada zvezda nije krila da je privodio vreme kao tinejdžer na društvenoj mreži  Facebook igrajući igrice: 

- Iznenadio sam svoju majku, ona se jako brinula za mene. Ja sam dete koje je ceo život provelo igrajući igrice na internetu i na forumima. Moja persona kao "Luke Black" postoji odavno i uvek sam bio u tim zabitima Fejsbuka i drugih društvenih mreža, gde smo svi imali drugačije ime od onoga koje je naše. Uvek smo bili ta druga osoba i stavljali smo štit. Dok su ostali porasli i sazreli, ja sam ostao sa tim nadimkom.

Potom se osvrnuo na nastup i na probe: 

- Jako je bitan aspekt performansa. Ja sam jako dobar kao studijski umetnik i artist koji pravi umetnost u studiju, ali ja nisam toliko vešt u performansu. Međutim, ja sam se jako iznenadio ovim mojim probama, a mislim da je to i do koreografkinje sa kojom sam radio. Iznenadio sam samog sebe, mislio sam da ja nisam performer, a zapravo sam možda i najviše to. To nije takmičenje u pevanju, performansu, harizmi, već je to momenat koji se desi. Svako od nas takmičara može da ima taj momenat. Da li pesma mora da ima neku posebnu poruku? Ne mora. Da li je super da se na evropskom takmičenju neka poruka plasira, a ne o raskidu? Jeste. Ja da nisam imao inspiraciju za pesmu koja ima poruku, ne bih poslao na Evroviziju nego bih je izdao. Treba da bude malo šareno, da natera ljude da igraju ili da razmišljaju. Ja mogu da zamislim 70% naših pesama da napravi tu atmosferu na Evroviziji. Možda je ta atmosfera bitna.

(Srbija danas) 

BONUS VIDEO: