Mile Andreski je pevač koga smo upoznali u muzičkom takmičenju "Nikad nije kasno". 

U njegovoj porodici dogodila se iznenadna smrt, sestra mu je preminula posle pet godina borbe sa dugom i teškom bolešću. 

"Umesto da spremamo svadbu i da se veselimo, ja sad nosim crninu". 

Svi su čvrsto verovali da će njegova sestra dočekati svadbu svog bratanca, dan za koji su se svi spremali, međutim, jedan poziv iz Švajcarske je promeni ceo događaj. 

Zbog gubitka, otkazali su svadbu u poslednjem trenutku: 

Foto: Printskrin/Jutjub/Nikad nije kasno

 

- Sin je u još u avgustu zaprosio devojku i od tad smo se spremali za veliku svadbu koju su mladenci planirali u maju. Sve je bilo organizovano, trebalo je 12. maja da se veselimo, da igramo i pevamo, ali su mi 20. aprila javili da mi je preminula sestra. Zamislite taj šok, usled spremanja svadbe suze i tuga. Nekako sam verovao da će moja sestra pobediti rak, da će izdržati, pet godina se lavovski borila– priča Mile i dodaje da su se ostali članovi u porodici bili saglasni da se veselje otkaže: 

-Sve smo otkazali, tuga je velika. Ostao sam je željan, jer je više od 40 godina provela u Švedskoj gde je živela i radila. Svakodnevno smo se čuli i pre nego što se razbolela svakog leta smo se viđali – ističe Andreski.

Mile je tokm takmičenja u šou "Nikad nije kasno", najviše podrške dobio od sestre: 

- Nažalost, bila je u bolnici dok sam se takmičio i više sam ja njoj u tim najtežim danima bio podrška. Budila se i uspavljivala sa mojim pesmama iz takmičenja, ležala je u bolnici i slušala, čak je to i u komentarima pisala ispod mog svakog nastupa iz takmičenja- kaže Mile.

Nažalost, Mile je posle nekoliko nedelja morao da uzme mikrofon u ruke i da uveseljava druge ljude na veseljima: 

-Tuga je u srcu, u duši…Jedna je sestra i nikad je neću preboleti. Imam i brata, on je hvala Bogu živ i zdrav, eto, život ide dalje… Što se tiče nastupa posle takmičenja, jako je lepo krenulo, intersovanja ima. Već nakon nekoliko nedelja od njene smrti morao sam da nastupam, šta ću, tezge su bili već zakazane, ali samo mi pevači znamo kako je to- kaže Mile koji se nedavno i na društvenim mrežama oprostio od svoje sestre.

- Sestro moja, prerano me napusti. Nikad te neću zaboraviti i preboleti. Počivaj u miru! - poručio je slomljeno Andreski.-napisao je pevač. 

(Grand)

BONUS VIDEO: