Лука је за портал "Србија данас" испричао како је добио надимак и како су најближи реаговали на то, а поготово мајка: 

- "Луке" је англицизована верзија мог имена Лука, а "Блацк" је јер сам као тинејџер био јако драматичан и сматрао сам са 15-16 година да је музичка сцена у Србији умрла и онда сам 40 дана носио црно, као што наши обичаји налажу. Не питајте ме шта ми је тада било у глави, али то је било тако. У тих 40 дана док сам био у жалости због музике, добио сам потпуно другачију инспирацију која је мене оформила као уметника и онда сам дао омаж тој боји тим уметничким именом. 

Млада звезда није крила да је приводио време као тинејџер на друштвеној мрежи  Фацебоок играјући игрице: 

- Изненадио сам своју мајку, она се јако бринула за мене. Ја сам дете које је цео живот провело играјући игрице на интернету и на форумима. Моја персона као "Луке Блацк" постоји одавно и увек сам био у тим забитима Фејсбука и других друштвених мрежа, где смо сви имали другачије име од онога које је наше. Увек смо били та друга особа и стављали смо штит. Док су остали порасли и сазрели, ја сам остао са тим надимком.

Потом се осврнуо на наступ и на пробе: 

- Јако је битан аспект перформанса. Ја сам јако добар као студијски уметник и артист који прави уметност у студију, али ја нисам толико вешт у перформансу. Међутим, ја сам се јако изненадио овим мојим пробама, а мислим да је то и до кореографкиње са којом сам радио. Изненадио сам самог себе, мислио сам да ја нисам перформер, а заправо сам можда и највише то. То није такмичење у певању, перформансу, харизми, већ је то моменат који се деси. Свако од нас такмичара може да има тај моменат. Да ли песма мора да има неку посебну поруку? Не мора. Да ли је супер да се на европском такмичењу нека порука пласира, а не о раскиду? Јесте. Ја да нисам имао инспирацију за песму која има поруку, не бих послао на Евровизију него бих је издао. Треба да буде мало шарено, да натера људе да играју или да размишљају. Ја могу да замислим 70% наших песама да направи ту атмосферу на Евровизији. Можда је та атмосфера битна.

(Србија данас) 

БОНУС ВИДЕО: