Sloveniju će ove godine predstavljati grupa "Joker Out" koju čini grupa mladića. Oni su se juče pojavili na nastupu u Liverpulu i dali izjavu na novinarskoj konferenciji: 

Na samom startu intervjua oni su otkrili da im prija što su jedni od favorita za dalji prolazak i pobedu. 

- Hvala vam, lepo je to čuti. Nešto radimo dobro izgleda, sad ove godine prvi put imamo polufinale bez žirija, tako da zavisimo samo od glasova publike - istakli su na samom početku.

Foto: Printskrin/Jutjub/Eurovision Song Contest

 

- Većina država ima barem velike dijaspore, Slovenija nema veliku dijasporu i eto nemamo ni komšije u svom polufinalu, tako da... Usrećuje nas da smo grupa koja se smatra za neprolaznike u finale, ovo vreme pre Evrovizije bila bi nam neka muka - nadovezali su se.

Mladi muzičar je izjavio da je noć pre druge tragedije sanjao da će se dogoditi: 

- Tu smo sad na Evroviziji i moramo da budemo srećni i zadovoljni, dajemo intervjuue i smejemo se. Moram da vam priznam da sam pratio dešavanja u Srbiji, i da me konkretno pogodilo, nije mi bilo lako. Noć pre drugog napada, ne znam zašto sanjao sam da se desilo drugo masovno ubistvo, i kad sam se probudio prva vest je bila to tako da me baš onako preseklo. To je bio dan naše druge vežbe i nije nam baš bilo lako - sa ogromnom tugom su izjavili i poručili mlađoj generaciji:

Foto: RTS printskrin

 

- Mislim da naša pesma govori tačno o tome, živimo u jednom ludom svetu gde smo svaki dan sve više i više okruženi, i lažnim informacija i informacijama koje nisu prave za zdrav mozak. Nagovaramo mlade da se druže međusobno, da se ne boje da pokazuju ljubav, neka pričaju o svemu o svojim problemima. 

(Blic)

BONUS VIDEO: