Prema prvim informacijama iz istrage, osumnjičeni je najpre usmrtio devojčicu, a zatim je otišao do njene kuće i nožem izbo njenu majku, babu i ujaka.

Kuća mnogobrojne porodice Petrović juče je bila puna poznanika i komšija, koji dolaze da izjave saučešće i da se raspitaju za stanje povređenih. Nenad Petrović, Nevenin deda, kaže da kobnog dana, kada se sve desilo, nije bio kod kuće, ali da je sa komšijom Stojanom, ujutru popio kafu, a zatim otišao kod lekara.

- Još ne mogu da poverujem da je čovek, koji nam je svakog dana bio u kući, čak ponekad i spavao ovde, jeo, pio, drugovao, uradio ovako nešto svirepo - ne krijući očaj i suze, priča deda Nenad. - Pa, ubi nam dete, koje je tek počelo da živi, trebala je da pođe u srednju školu, radovala se. Povredi mi zlikovac ženu, ćerku i sina. Sanja je u bolnici i ne zna šta se desilo s Nevenom, životno je ugrožena, povredio ju je ubodima plućnu maramicu. Žena mi je, takođe, još u bolnici i osim povreda, imala je i moždani udar. Jedino je sin Dejan, srećom, prošao samo sa posekotinom ruke.

Deda kaže da je Stojan do prekjuče delovao normalno.

Foto: Novosti

 

- Svi smo znali da je odavno bacio oko na Sanju, kao i da je pričao da je Nevena, koja je, inače, odrasla sa njegovom ćerkom, "lepotica na majku" - priča Nenad. - Ipak, nikad nije bio nasilan, umeo je deci da kupi čokoladu ili sok, nama kafu, i uvek je bio pristojan. Ko bi naslutio da može uraditi ovako nešto i zašto? Ma, da mi je dopao šaka, ne bi stigao da pobegne, kakva doživotna robija. Stigla bi ga moja ruka... Kukavica jedna, nije smeo ni da se ubije!

Nevenin otac i ujak su otišli da preuzmu devojčicino telo sa obdukcije, kako bi pripremili za sutrašnju sahranu. Gotovo u isto vreme, dok se Petrovići budu opraštali od Nevene na Brđanskom groblju,osumnjičeni Ilić će biti priveden na saslušanje u Više javno tužilaštvo. Na teret mu se stavlja teško ubistvo i preti mu doživotna robija.

Meštani Ripnja osuđuju Ilića zbog onoga što je uradio, a čak i Stojanov brat Jovan kaže da ga je sramota zbog svega što se desilo.

- Od kada je moj brat Stojan ubio malu Nevenu i teško povredio troje njenih bližnjih, stižu mi pretnje smrću, da se iselim iz kuće i iz Ripnja - kaže Jovan Ilić.- Ne znam šta se tačno dogodilo i šta je mog brata nateralo da ovo uradi. Strahota, posebno za malu Nevenu. Koliko znam, Stojan se družio sa njenom porodicom, bili su bliski. Znam i da ih je finansijski pomagao i to ne malo, naročito Sanju i decu.

Foto: Društvene mreže

 

O tome da li su njegov brat i devojčica, eventualno, bili u nekoj vrsti veze, Jovan kaže da ništa ne zna, kao ni o tome da mu je brat bio zaljubljen u komšinicu.

- Takve stvari, zaista ne znam i ne želim da ih komentarišem. Svašta se pričalo i dosad, a tek sada se ogovara. Znam samo da me zvao telefonom i kratko rekao: "Ubio sam troje, sad ću i sebe". Nisam znao ni koga, niti bilo šta drugo. Ako je kriv, neka mi je sto puta brat, neka bude kažnjen. Ali, zašto da ispaštamo moja deca i ja? Ništa nismo zgrešili, a prete nam krvnom osvetom, iseljavanjem, batinama - završava Stojanov brat.

Foto: D.Milovanović

 

Komšije kažu da je Stojan oduvek bio malo luckast, ali da nije bio zao.

- U poslednje vreme, kao da je poludeo. Stalno je pričao o vradžbinama, a počeo je i da pije - kaže nam jedan od meštana ovog dela Ripnja.

Nenad Petrović (17), brat ubijene Nevene, tvrdi da njegova sestra nije bila u emotivnoj vezi sa Ilićem. Kaže da ne veruje da je bila silovana, jer za nepunih pola sata, od kada ju je Stojan oteo i odveo kolima u šumarak, nije mogao da stigne da joj učini i to zlo.

- Stojan je povezao dedu do autobuske stanice, a mene i Nevenu do centra. Dalje nije smeo da ide, jer nije imao vozačku dozvolu. Izašao sam na tren nešto da kupim, a kad sam se vratio, njih više nije bilo. Došao sam kući i naišao na masakr - priča Nenad i dodaje da je zatekao povređene majku, babu i ujaka. - Stojan je teško povredio mamu u koju je bio veoma zaljubljen, kao i ujaka i baku. Nevena nije bilo tu, a posle smo saznali šta se desilo. Možda je i pokušao da siluje moju sestru, ali se ona sigurno branila, zbog čega ju je, verovatno, i ubio. Čekamo šta će pokazati rezultati obdukcije.

Došli za Uskrs

Sanja Petrović, u koju je, navodno Ilić, još dok je bio u braku sa prethodnom suprugom sa kojom ima i devojčicu neveninog uzrasta, godinama zaljubljen, iz prvog braka ima šestoro dece.

- Sanja se preudala i živi u Kruševcu sa mužem i decom. Sa nama su najstariji i srednji unuk, sin i snaha u kući. Eto, Sanja nam došla u posetu. Dovela i decu, da budu sa najbližima, da proslavimo Vaskrs u miru i veselju. A vidi šta nam Stojan uradi? Zavi sve nas u crno - kaže deda Nenad.

BONUS VIDEO:

(UZNEMIRUJUĆE) JEZIV SNIMAK POGIBIJE NA ŠINAMA KOD VALJEVA: Voz naleteo na automobil

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".