Istražitelji policijskog inspektorata Kosova uhapsili su, kako se navodi, četiri policajca koji su u ponedeljak uveče u blizini Leposavića ranili jednu osobu.

- Policijski inspektorat Kosova saopštava da su na osnovu do sada dobijenih informacija i dokaza, suspendovana četiri policijska službenika, tri službenika koja nisu prijavila slučaj i jedan službenik zbog neprijavljivanja i učešća u slučaju - navodi se u saopštenju PIK-a.

Nakon što su preduzeli više istražnih radnji u koordinaciji sa tužilaštvom, istražitelji policijskog inspektorata su, kako se dodaje, juče u večernjim satima uhapsili četiri policijska službenika zbog sumnje da su počinili krivično delo "neprijavljivanje krivičnog dela", a jedan od njih je osumnjičen za krivično delo "ubistvo u pokušaju".

Foto: Kosovo onlajn

 

Odlukom tužioca određeno im je zadržavanje od 48 sati, dodaju iz policijskog inspektorata.

Podsetimo, Milan Jovanović ranjen je u ponedeljak kasno uveče u blizini policijskog punkta kod Bistričkog mosta, nedaleko od Zvečana, a četvorica pripadnika policije su suspendovana i određeno im je policijsko zadržavanje do 48 sati zbog tog slučaja.

Osuda OEBS-a

Misija OEBS-a u Prištini osudila je incident na severu KiM, u kojem je, kako se sumnja, službenik kosovske policije u ponedeljak uveče ranio Srbina Milana Jovanovića.

- Misija poziva sve relevantne institucije da sprovedu temeljnu i kredibilnu istragu o tome šta se dogodilo i da obezbede da oni koji su odgovorni za takvo nasilje zaista budu pozvani na odgovornost - navodi se u objavi Misije na Tviteru.

 

 

To je, kako dodaju iz OEBS-a, neophodno za obezbeđivanje sigurnog okruženja za sve.

BONUS VIDEO:

POGLEDAJTE: Na N1 zabranjeno je da se kaže da je Kurtijeva policija noćas pucala u jednog Srbina

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".