- Povezao je dedu do autobuske stanice, kao i mene i Nevenu do centra. Dalje nije smeo da ide, jer nije imao dozvolu. Otišao sam u centru nešto da kupim i nisam se dugo zadržao. Kad sam se vratio, njih više nije bilo na dogovorenom mestu - objašnjava Nenad za "Novosti".

Mladić priča da je potom došao kući i već naišao na masakr.

Foto: D.Milovanović

- Stojan je već bio u kući, povredio je mamu u koju je inače bio veoma zaljubljen, ujaka i baku. Nevene nije bilo tu, a posle smo saznali šta se desilo. Ipak, mislim da nije stigao da je pre ubistva i siluje, jer nije bilo toliko vremena, mada ne isključujem mogućnost da je pokušao. Moja lepa seka se, verovatno branila i on ju je ubio - kaže mladić.

- I dalje ne mogu da verujem da je čovek, koji nam je svakog dana bio u kući, čak ponekad i spavao ovde, jeo, pio, drugovao, uradio ovako nešto svirepo, ubi nam dete, povredi ukućane... - ovako za " Novosti", ne krijući očaj i suze, priča Nenad Petrović, deda ubijene Nevene.

On kaže da kobnog trenutka nije bio kod kuće, ali da ništa nije slutilo na zlo od jutra, kada je sa komšijom Stojanom popio kafu.

- Delovao je normalno. Ko bi naslutio da će uraditi ovako nešto? Ma, da sam se našao tu, da mi je dopao šaka, ne bi stigao da pobegne. Stigla bi ga moja ruka... On pretio da će se ubiti? Pa, što nije kukavica, već mi ubi unuku, rani sina, zatim ženu i ćerku koje su još u bolnici i bore se za život. Ma, njemu je malo i doživotna robija... - kaže Nevenin deda.

BONUS VIDEO: