Према првим информацијама из истраге, осумњичени је најпре усмртио девојчицу, а затим је отишао до њене куће и ножем избо њену мајку, бабу и ујака.

Кућа многобројне породице Петровић јуче је била пуна познаника и комшија, који долазе да изјаве саучешће и да се распитају за стање повређених. Ненад Петровић, Невенин деда, каже да кобног дана, када се све десило, није био код куће, али да је са комшијом Стојаном, ујутру попио кафу, а затим отишао код лекара.

- Још не могу да поверујем да је човек, који нам је сваког дана био у кући, чак понекад и спавао овде, јео, пио, друговао, урадио овако нешто свирепо - не кријући очај и сузе, прича деда Ненад. - Па, уби нам дете, које је тек почело да живи, требала је да пође у средњу школу, радовала се. Повреди ми зликовац жену, ћерку и сина. Сања је у болници и не зна шта се десило с Невеном, животно је угрожена, повредио ју је убодима плућну марамицу. Жена ми је, такође, још у болници и осим повреда, имала је и мождани удар. Једино је син Дејан, срећом, прошао само са посекотином руке.

Деда каже да је Стојан до прекјуче деловао нормално.

Фото: Новости

 

- Сви смо знали да је одавно бацио око на Сању, као и да је причао да је Невена, која је, иначе, одрасла са његовом ћерком, "лепотица на мајку" - прича Ненад. - Ипак, никад није био насилан, умео је деци да купи чоколаду или сок, нама кафу, и увек је био пристојан. Ко би наслутио да може урадити овако нешто и зашто? Ма, да ми је допао шака, не би стигао да побегне, каква доживотна робија. Стигла би га моја рука... Кукавица једна, није смео ни да се убије!

Невенин отац и ујак су отишли да преузму девојчицино тело са обдукције, како би припремили за сутрашњу сахрану. Готово у исто време, док се Петровићи буду опраштали од Невене на Брђанском гробљу,осумњичени Илић ће бити приведен на саслушање у Више јавно тужилаштво. На терет му се ставља тешко убиство и прети му доживотна робија.

Мештани Рипња осуђују Илића због онога што је урадио, а чак и Стојанов брат Јован каже да га је срамота због свега што се десило.

- Од када је мој брат Стојан убио малу Невену и тешко повредио троје њених ближњих, стижу ми претње смрћу, да се иселим из куће и из Рипња - каже Јован Илић.- Не знам шта се тачно догодило и шта је мог брата натерало да ово уради. Страхота, посебно за малу Невену. Колико знам, Стојан се дружио са њеном породицом, били су блиски. Знам и да их је финансијски помагао и то не мало, нарочито Сању и децу.

Фото: Друштвене мреже

 

О томе да ли су његов брат и девојчица, евентуално, били у некој врсти везе, Јован каже да ништа не зна, као ни о томе да му је брат био заљубљен у комшиницу.

- Такве ствари, заиста не знам и не желим да их коментаришем. Свашта се причало и досад, а тек сада се оговара. Знам само да ме звао телефоном и кратко рекао: "Убио сам троје, сад ћу и себе". Нисам знао ни кога, нити било шта друго. Ако је крив, нека ми је сто пута брат, нека буде кажњен. Али, зашто да испаштамо моја деца и ја? Ништа нисмо згрешили, а прете нам крвном осветом, исељавањем, батинама - завршава Стојанов брат.

Фото: Д.Миловановић

 

Комшије кажу да је Стојан одувек био мало луцкаст, али да није био зао.

- У последње време, као да је полудео. Стално је причао о враџбинама, а почео је и да пије - каже нам један од мештана овог дела Рипња.

Ненад Петровић (17), брат убијене Невене, тврди да његова сестра није била у емотивној вези са Илићем. Каже да не верује да је била силована, јер за непуних пола сата, од када ју је Стојан отео и одвео колима у шумарак, није могао да стигне да јој учини и то зло.

- Стојан је повезао деду до аутобуске станице, а мене и Невену до центра. Даље није смео да иде, јер није имао возачку дозволу. Изашао сам на трен нешто да купим, а кад сам се вратио, њих више није било. Дошао сам кући и наишао на масакр - прича Ненад и додаје да је затекао повређене мајку, бабу и ујака. - Стојан је тешко повредио маму у коју је био веома заљубљен, као и ујака и баку. Невена није било ту, а после смо сазнали шта се десило. Можда је и покушао да силује моју сестру, али се она сигурно бранила, због чега ју је, вероватно, и убио. Чекамо шта ће показати резултати обдукције.

Дошли за Ускрс

Сања Петровић, у коју је, наводно Илић, још док је био у браку са претходном супругом са којом има и девојчицу невениног узраста, годинама заљубљен, из првог брака има шесторо деце.

- Сања се преудала и живи у Крушевцу са мужем и децом. Са нама су најстарији и средњи унук, син и снаха у кући. Ето, Сања нам дошла у посету. Довела и децу, да буду са најближима, да прославимо Васкрс у миру и весељу. А види шта нам Стојан уради? Зави све нас у црно - каже деда Ненад.

БОНУС ВИДЕО:

(УЗНЕМИРУЈУЋЕ) ЈЕЗИВ СНИМАК ПОГИБИЈЕ НА ШИНАМА КОД ВАЉЕВА: Воз налетео на аутомобил

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".