Premijerov opoziv inicirao je Domovinski pokret, koji ga u saradnji s ostalom opozicijom 'proziva' za brojne afere: Janaf, Ina, 'sms', ali i za zatvaranja sisačke Rafinerije, izostanak obnove i zdravstvene reforme. Vlada je odbila sve navode iz opozicionog predloga kao neutemeljene, te ističe da nema osnove za izglasavanje nepoverenja premijeru Plenkoviću.

Prvi je to put od oktobra 2016. godine, kada je Plenković preuzeo premijersku dužnost da se raspravlja o njegovu opozivu. Opozicija je od tada, bezuspešno, nastojala opozvati celu vladu i niz ministara, a nikada premijera.

Saborski zastupnici glasaće o tačkama raspravljenim tokom protekle dve nedelje među kojima su i konačni predlog Zakona o vodi za ljudsku potrošnju, izmene i dopune Zakona o Agenciji za mobilnost i programe EU, izmene i dopune Zakona o Državnom inspektoratu, izmene zakona o morskom ribarstvu i o akvakulturi.

Pre toga zastupnici će raspraviti izmene Zakona o sudskim naknadama kojim se propisuje način naplate sudskih naknada za radnje koje sud preduzima na zahtev stranke u sudskim postupcima.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".