Премијеров опозив иницирао је Домовински покрет, који га у сарадњи с осталом опозицијом 'прозива' за бројне афере: Јанаф, Ина, 'смс', али и за затварања сисачке Рафинерије, изостанак обнове и здравствене реформе. Влада је одбила све наводе из опозиционог предлога као неутемељене, те истиче да нема основе за изгласавање неповерења премијеру Пленковићу.

Први је то пут од октобра 2016. године, када је Пленковић преузео премијерску дужност да се расправља о његову опозиву. Опозиција је од тада, безуспешно, настојала опозвати целу владу и низ министара, а никада премијера.

Саборски заступници гласаће о тачкама расправљеним током протекле две недеље међу којима су и коначни предлог Закона о води за људску потрошњу, измене и допуне Закона о Агенцији за мобилност и програме ЕУ, измене и допуне Закона о Државном инспекторату, измене закона о морском рибарству и о аквакултури.

Пре тога заступници ће расправити измене Закона о судским накнадама којим се прописује начин наплате судских накнада за радње које суд предузима на захтев странке у судским поступцима.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".