Koncert je organizovala organizacija "Hiljadarka", koja je, kako je navela, već bila dogovorila zakup dvorane, međutim, gradonačelnik je ipak odlučio da sve otkaže. I gradonačelnik Osijeka, gde je potom trebalo da se održi koncert, podržao je kolegu iz Pule.

Mario Cindori, direktor agencije "Hiljadarka", koji je organizovao sporni koncert, sve je predao sudu i sad čeka njihov odgovor.

- U petak smo na sudu u Puli zatražili privremenu meru ulaska u dvoranu Doma sportova. Sad čekamo odluku. Iz Osijeka nam se još nisu javili, a trebalo je - izjavio je Mario Cindori, direktor agencije Hiljadarka, koji trenutno čeka odluku pulskog suda o koncertu ''Duško Kuliš i gosti''.

Foto: Aleksa Stanković/ATA images/Printskrin/Jutjub/ArtCaffe

 

Čekaju i službeni odgovor osječkog gradonačelnika Ivana Radića (40) za organizaciju istoimenog koncerta u dvorani "Zrinjevac". Iako obojica gradonačelnika zasad brane srpske pevače, organizator koncerta tvrdi da ima druge opcije.

- 'Javljaju mi se drugi gradonačelnici i župani. Žele da kod njih prebacimo koncert - rekao je Cindori.

Direktor "Hiljadarke" nije hteo da nabroji sve gradonačelnike i župane koji žele svojim sugrađanima dobar turbofolk provod, ali je među njima, kako kaže Cindori, riječki gradonačelnik Marko Filipović (43).

- On nam se prvi javio - dodaje Cindori.

Foto: V. Danilov/Ata images/Printskrin/Jutjub/ArtCaffe

 

Marko Filipović je izjavio da je protiv zabrana.

- Ko sluša, neka sluša i neka ide na koncert, a ko ne, neće kupiti kartu i neće ga niko prisiljavati da sluša. Koliko mi je poznato, Rijeci se ovi organizatori nisu obratili - rekao je Filipović.

Protiv cajki u Rijeci ništa ne bi imao ni bend Let 3, hrvatski predstavnici za Pesmu za Evroviziju.

- Jedva čekam! Cajke su jedino što imamo, ako nam to zabrane, nemamo ništa - rekao je Damir Martinović Mrle (61).

Direktor "Hiljadarke" ističe da je podršku dobio od brojnih folk izvođača te najavljuje još veći spektakl od predviđenog koncerta u Puli.

- Mnogi žele da daju podršku kolegama i nastupiti bez honorara. Žele da organizujemo nešto veće. Postoji mogućnost da jedan četvrtak u junu organiziramo koncert u areni u Zagrebu, Splitu ili Varaždinu - kaže Cindori.

(24sata.hr)

BONUS VIDEO: