Prema informacijama Seizmološkog zavoda Srbije, zemljotresi su se osetili u Majdanpeku i Boru, zbog potresa u susednoj Rumuniji. 

Prvo je jutros Majdanpek dospeo na seizmo listu, a potom i Boru gde je potres zabeležen pre u 11:11 časova. Reč je o slabim zemljotresima koji ne mogu da izazovu štete.

Nekoliko minuta pre 8 sati, jutros, zatreslo se i Kladovu, a zemljotres je bio u vidu podrhtavanja tla, i to samo jednom.

Epicentar je bio u susednoj Rumuniji, i to prvi od jutros u 5:46 minuta, nakon čega su usledila još nekoliko potresa. Inače, oko rumunskog grada Targu Jiu, koji je od Kladovo udaljen 70 kilometara vazdušnom linijom, zemljotresi su više nego učestali, po nekoliko puta samo u jednom danu. U Kladovu se u ovom mesecu zbog toga učestalo ljuljalo, ali su zemljotresi bili izuzetno slabi. Od 13.02. ove godine do sada oko tog rumunskog grada zabeleženo je čak 104 zemljotresa.

Najviše zabeleženih potresa bilo je od 2.1 do 2.3 stepena rihterove skale stepena u epicentru. Juče je u toj oblasti u epicentru bilo 3.7 stepena.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

(Kurir)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".