U Specijalnom sudu u Beogradu danas treba da bude nastavljeno suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čiji pripadnici se potvrđenom optužnicom terete za sedam ubistava, nošenje i držanje oružja, trgovinu drogom, otmicu i silovanje.

Pripadnici kriminalne grupe, dovedeni su jutros u Specijalni sud u Beogradu, gde im se nastavlja suđenje za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmicu i silovanje.

Pripadnici grupe, koji su u pritvoru Okružnog zatvora, dovedeni su u dva navrata u policijskoj koloni od dve marice i šest automobila policije.

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

 

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

 

Okrivljenom-saradniku Srđanu Laliću na današnjem suđenju treba da bude prikazana foto-dokumentacija, na osnovu koje će on da priča o svojim saznanjima.

Okrivljeni, odbrana, tužilaštvo, sudsko veće i punomoćnici oštećenih su na prethodnom ročištu završili sa ispitivanjem okrivljenog-saradnika.

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

 

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

 

Lalić je tokom svog izlaganja pričao o krivičnim delima sa optužnice, ali i o onima koja se na njoj nisu našla.

Tokom prethodnom suđenja izneo je detalje da su pripadnici ove kriminalne grupe među navijačima širili lažne informacije da je Lazar Vukićević nestao zbog navodnog konflikta sa sinom predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Foto: TV Pink printskrin

 

Pojasnio je da su pripadnici "pustili priču" među navijačima da je Vukićević nestao, jer je bio u sukobu sa sinom predsednika te su na taj način hteli da inkriminišu predsednikovog sina i skrenu sumnju sa sebe.

Lalić je rekao da su mu pripadnici pričali da je vođa "kavačkog klana" Radoje Zvicer spremio pet miliona evra za svrgavanje vladajuće strukture u Srbiji. Okrivljeni-saradnik je rekao da pretpostavlja da su pripadnici grupe za likvidaciju predsednika Srbije Aleksandra Vučića kupili snajper od 12.000 evra. Otkrio je i da je grupa planirala da postavlja eksploziv po tržnim centrima u Srbiju, ukoliko dođe do hapšenja Belivuka.

Foto: N.K./ATA images

 

Lalić se nagodio sa tužilaštvom da za kaznu od 18 godina ispriča svoja saznanja o krivičnim delima koja su počinili njegovi nekadašnji prijatelji, pripadnici ove organizovane kriminalne grupe.

Nakon Lalićevog svedočenja slede i iskazi okrviljenih-saradnika Bojana Hrvatina i Nikole Spasojevića, koji su za kazne od 14 i 15 godina takođe pristali da pričaju o zločinima grupe.

Očekuju se i dolasci optuženih koji se brane sa slobode, među kojima su Slađana Sekulić, Miloš Lukić Selak, Muhat Simeunovic i drugi.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".