Na društvenim mrežama pojavio se snimak na kome grupa navijača Napolija ispred stadiona proslavlja pobedu svoje ekipe uz pesmu posvećenu "delijama" i sa srpskom zastavom. 

Od ranije je poznato da postoji poštovanje i prijateljstvo između pristalica crveno-belih i navijača Napolija, a sada su fanovi prvoplasiranog tima italijanske lige navodno na ovaj način provocirali navijače Rome.

Podsetimo, Zvezdine "delije" oduzele zastavu jedne od najpoznatijih podgrupa Rome - "Fedajn Roma", usred Rima. Ova ozoglašena grupa u Italiji osnovana je 1970. godine,a nose ime po iranskoj terorističkoj grupi i u prevodu znači "oni koji se žrtvuju."

Godinama unazad ima reputaciju da u navijačkim okršajima koriste noževe i da njihovi napadi uključuju ubadanja u zadnjicu - ponižavajući napad koji ne dovodi do optužbe za ubistvo.

 

 

Osim na ovom snimku, srpska zastava mogla se videti i na tribinama stadiona Dijego Armando Maradona tokom trajanja samog meča. 

Inače, navijači Napolija važe za jedne od najboljih u čitavoj Italiji, a posebno rivalstvo postoji između njih i navijača Rome te ne treba mnogo da iznenadi ovakav gest.

Podsetimo, kako je objavila "Gazeta delo sport", pristalice Crvene zvezde su usred Rima napale glavnu navijačku grupu Rome, "Fedajn" i, iako malobrojnije, u toj zasedi uspeli da im otmu transparente.

"Gazeta" je objavila i snimak, koji sledi nešto niže, a objašnjenje uz taj snimak glasilo je ovako:

- Neverovatno je šta se desilo (u subotu uveče) posle utakmice Roma - Empoli, ispred Olimpijskog stadiona. Grupa od oko 30-40 navijača Zvezde, nazvanih "delije", koji su u bratskim odnosima sa navijačima Napolija, napravilo je zasedu za 50-60 Rominih ultrasa iz grupe Fedajn, kojima su oteli zastavu i druge stvari. Pogledajte snimak koji pokazuje kako beogradski navijači napuštaju lice mesta, a "Romanisti" se udružuju i kreću za svojim neprijateljima kako bi preoteli plen - piše "Gazeta delo sport".

A evo i pomenutog snimka:

Fudbaleri Napolija nalaze se na liderskoj poziciji italijanske Serije A nakon 22 odigrana kola sa 59 bodova, čak 16 više od drugoplasiranog Intera koji ima utakmicu manje. 

 

Standings provided by Sofascore

 

Napoli je samo dva puta u istoriji bio prvak Italije i to kada je ekipu predvodio legendarni Dijego Armando Maradona u sezonama 1986/87 i 1989/90. Ako ne bude previše iznenađenja do kraja sezone, čini se da će tim iz Napulja po treći put poneti titulu najboljeg tima Italije.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".